31 Aralık 2015 Perşembe

3D Minyatür Sosisli Çizimi

Güney Afrikalı sanatçı Lorraine Loots, son birkaç aydır küçük resimler çiziyor. En son çalışması ise oldukça hayret verici. Çizim anını videoya kaydeden sanatçı, 3D görünümlü minyatür bir sosisli çiziyor. Bunu çizerken de oldukça hassas çalışıyor. İşte Loots’un küçük sosislisi:

 
3D resimleri seviyor musun? Bu tür resimler yapmak ister miydin?
 

Graffiti Koltuklar!

Jon Burgerman’ın renkli, hareketli çizimleri Ligne Roset koltuklara kumaş deseni oldu. Jon Burgerman rengarenk ve kendine has dinamik illüstrasyonlarıyla biliniyor.
 Graffiti Koltuklar
“Doodle Art” denilen, bir çeşit “çiziktirme” sanatı diyebileceğimiz tarzda çizimleri olan sanatçının çalışmaları bir taraftan renkli duvar yazılarını da anımsatıyor.

Graffiti Koltuklar 
Burgerman'ın, pastel boyalar, ‘marker’ kalemler ve diğer kırtasiye tipi çeşit çeşit boyalarla yarattığı dünya, son teknoloji dijital baskı ile %100 pamuklu kumaşın üzerine aktarılıyor.
Graffiti Koltuklar

 Siz graffiti sevenlerden misiniz? 

Kar GELİYOR | Yeni Yıla Bembeyaz Giriyoruz!

2016'ya günler kala meteorolojiden yapılan açıklamalara göre ülkemizin birçok yerinde kar yağışı bekleniyor.
Kar Geliyor!
Bu akşamdan itibaren etkili olacak soğuk hava dalgası Karadeniz üzerinden yurda giriş yapıyor. Özellikle İstanbullar'ın etkileneceği kar yağışı, şehrin bazı bölgelerinde yerden 30cm kalınlığa kadar ulaşacak.
Kar Geliyor!

Kar yağışları Cuma günü akşam saatlerine kadar yoğunluğunu sürdürecek. Yeterince şanslıysanız 2016'nın ilk sabahında camdan dışarı baktın, belki bembeyaz bir manzarayla karşılaşabilirsiniz.
Siz hangi şehirde yaşıyorsunuz? Yeni yılda kar yağsın ister misiniz? 

Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası

Alvin ve Sincaplar yola çıkıyor!  
Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası
  
Bir dizi yanlış anlaşılmanın sonrasında Alvin, Simon ve Theodore, Dave'in yeni sevgilisine evlenme teklifi edeceğini düşünmeye başlar. Şimdi önlerinde Dave'i bu kararından vazgeçirip arkadaşlarını kaybetmeyi ve berbat bir üvey kardeşe sahip olmasını önlemek için üç günleri vardır.
Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası
Walt Becker'ın yönettiği filmde Alvin ve arkadaşlarını New York şehrinde eğlenceli bir macera bekliyor. Filmin başrollerinde Jason Lee, Jesica Ahlberg, Josh Green, Bella Thorne bulunuyor. Seslendirme kadrosunda ise Justin Long, Matthew Gray Gubler, Jesse McCartney, Christina Applegate, Kaley Cuoco, Anna Faris yer alıyor. 
Alvin ve Sincaplar: Yol Macerası 1 Ocak 2016'da sinemalarda! 

En Sevilen Dersler Neler?

En sevilen ve en sevilmeyen dersler konusunda bir araştırma yapılmış. Bu araştırma sonuçları oldukça ilginç. Peki, senin en sevdiğin ve en sevmediğin dersler hangileri?

  

En sevilen dersler ‘uygulamalı’ olanlar
Beden eğitimi: Beden eğitimi dersi, bahçede yapıldığı için çok sevilen bir ders. Sadece sınıfta ders işlemek çoğu zaman sıkıcı geldiği ve ezbere dayandığı için bu dersler öğrenciler tarafından pek sevilmiyor. Uygulamalı bir ders olan beden eğitimi ise çok seviliyor.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
Müzik: Yine uygulamalı bir ders olan müzik de en sevilen dersler arasında. Çocuklar özellikle müzik aleti çalınan derslere katılmak istiyor.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
Görsel sanatlar: Çocuklar hayal güçlerini kullanmayı seviyor. Görsel Sanatlar dersi de öğrencilere hayal güçlerini kullanmaları için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu yüzden çokça sevilen dersler arasında.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
En sevilmeyen dersler ise ezbere dayalı olanlar
Matematik: Aslında çok keyifli bir ders olmasına rağmen, genellikle sınıf ortamında yapıldığı için ve hayata uygulanmadığı için istenilen ölçüde yararlı olmuyor. Eğer matematik de uygulamalı bir hale getirilirse, çok sevileceği kesin.

En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler

Fen bilgisi: Bilim her şeydir. Fen bilimleri de insanlar ve dünya için çok önemli. Bu dersler de sınıf ortamında ezbere dayalı olarak yapıldığı için pek sevilmiyor. Oysaki uygulamaya çok müsait bir alan. 


En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
İngilizce: Sadece İngilizce değil, yabancı bir dil öğrenmek çok güzel. Ancak bu dil de sadece sınıf ortamında, ezber yöntemi ile yapıldığı için öğrencilere sıkıcı geliyor. Ayrıca ‘İngilizce mutlaka öğrenilmeli’ diye dayatılması da öğrencileri bu dersten soğutuyor.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler

Peki, senin en sevdiğin ve en sevmediğin dersler hangileri?

25 Aralık 2015 Cuma

Şehir Işıl Işıl!

Improv Everywhere, New York’taki Father Demo Meydanı’nı içindeki sakinleriyle beraber Noel ışıklarıyla donattı, kumanda düğmesini de New Yorklulara verdi.
 
Şehir Işıl Işıl! 
 
 LED ışık kablolarıyla donatılmış parkın ışıklarını kumanda edecek bu elektrik düğmesine yoldan geçen New Yorklular tabii ki kayıtsız kalamadı. 
 
Şehir Işıl Işıl! 
 
Düğmeye gelen bastı giden bastı. Işık yanıp söndüğünde şehri kaplayan güzellik aynı zamanda farklı bir atmosfer yaratıyor.
 
Şehir Işıl Işıl! 
 
Park, içindeki tüm ağaçlar, çeşmeler, direkler ve hatta bu performans için orada olan park sakinleriyle birlikte rengarenk bir ışık cümbüşü haline geldi.
 
Şehir Işıl Işıl! 
 
Vücutlarına sarılı rengarenk noel ışıklarının yanmasıyla bulundukları pozisyonda donup kalan, organizasyonun bir parçası olan park sakinleriyle mekan Noel kartpostallarına dönüştü. 
 
Şehir Işıl Işıl!
 
Siz bu uygulamayı beğendiniz mi? Bizde de böyle bir tasarım olsa fena olmaz mı? :) 

İlginç Sokak Resimleri!

Fransız sokak sanatçısı Seth Globepainter’ın yaptığı muazzam çalışmaları ile Fransa sokakları artık renga renk!
 
İlginç Sokak Resimleri 

Buradaki tüm çalışmalar; İtalya, Kanada, Porto Riko ve Paris sokak duvarlarına yapılmış resimlerden oluşuyor.

İlginç Sokak Resimleri 
 
İlginç Sokak Resimleri 
 
İlginç Sokak Resimleri 
 
İlginç Sokak Resimleri 
 
İlginç Sokak Resimleri 
 
İlginç Sokak Resimleri 
 
İlginç Sokak Resimleri 
 
Siz bu çalışmaları beğendiniz mi? 

Pamuk Şekerinden Yüzüğe ★

Kızlar müjdemi isterim. Yaratıcı bir bünye bizim için harika bir şey keşfetmiş!
 
Martine Poot’un değerli taşları andıran rengarenk yüzükleri pamuk şeker ve reçine ile yapılıyor. 
 
Pamuk Şekerinden Yüzüğe Uzanan Yolculuk 
 
İlk bakışta değerli bir taş görünümünü andıran bu şekiller tam olarak pamuk şekerinden yapılıyor! Reçine yardımıyla çeşitli renk ve şekillere bürünen bu desenler tatlı olduğu kadar şık bir görünüm katıyor.
 
Pamuk Şekerinden Yüzüğe Uzanan Yolculuk 
 
Bir tek taş değil elbette ama pamuk şekerinden yapma bir yüzüğe de hayır demezsiniz diye düşünüyorum, çünkü ben bayıldım!  
 
Pamuk Şekerinden Yüzüğe Uzanan Yolculuk 
 
Pamuk Şekerinden Yüzüğe Uzanan Yolculuk 
 
Pamuk Şekerinden Yüzüğe Uzanan Yolculuk 
 
Pamuk Şekerinden Yüzüğe Uzanan Yolculuk 
 
Siz pamuk şekerinden yapılan yüzükleri beğendiniz mi? 

Buzdan Müzik Aletleri :)

Hiç buzdan müzik aletleri olduğunu daha önce duymuş muydunuz? Ben de ilk duyduğumda çok şaşırdım ve bu konuyu sizler için araştırdım.
 

Buzdan Müzik Aletleri

Norveçli müzisyen Terje Isungset, buzlardan enstrümanlar yaparak konser veriyormuş. Terje Isungset, bu enstrümanları 600 yıllık bir buz parçasını oyarak yapmış. Sanatçının daha bir sürü değişik ağaç yapraklarından ve granitten yaptığı enstrümanları da var.
 
Buzdan Müzik Aletleri

İsveç'in Pitea kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen orkestranın verdiği konser, flütün erimeye başlamasıyla yarım kalmıştı. Yapımcı Tim Linharts'ın gerçek enstrümanları aratmayan flüt, keman ve kontrbastan oluşan buz orkestrası, büyük bir buz evde başladı. Ancak müzisyenin sıcak nefesine dayanamayan flüt eriyince konser tamamlanamadı.
 
Buzdan Müzik Aletleri
 
Linharts, "Aslını sorarsanız müzisyenler aletlerin nasıl çalınacağını tam bilmiyorlardı. Çünkü bu gösteriyi ilk kez deniyoruz. Bundan sonra flütü çalan arkadaşımız Gunilla von Bahr'a on tane daha yedek flüt yapacağım. Aletleri derin dondurucuda koruyoruz ve konser verilmeden hemen önce çıkartıyoruz." diye konuştu. 
 
Buzdan Müzik Aletleri

Siz buzdan yapılmış olan müzik aleti hiç duymuş muydunuz? Sizce de bir sonraki konserde önlem için ne yapılmalı?

En Uzun Gece | 21-22 Aralık

Tam üç gün önce günlerden 21 Aralık! Kuzey Yarımküre için en uzun gecenin yaşandığı gün ve kış mevsiminin başlangıcı!

En Uzun Gece

21 Aralık'tan itibaren gündüzler uzamaya, geceler kısalmaya başlar. Güneye gittikçe gündüzler uzadığı için Türkiye'de en uzun gündüz Hatay'da yaşanır.
 
En Uzun Gece

Sadece 21 aralık'ta Kuzey Kutup Dairesi'nde bu gün 24 saat süreyle gece, Güney Kutup Dairesi'nde ise 24 saat süreyle gündüz yaşanır.
 
En Uzun Gece

Siz gökyüzü ve doğa olaylarına ilgi duyar mısınız? Dünyanın hareketleriyle ilgili neler biliyorsunuz? 

Kış Gündonümü Doodle'si.

 Arama motoru Google, her özel günü atlamadığı gibi bugünü de atlamadı ve kış gündönümünü sayfasına taşıyarak keyifli bir Doodle hazırladı.
 
Kuzey Yarımküre'de 21 veya 22 aralık tarihine denk gelen, gündüzün en kısa gecenin en uzun olduğu gündür.
 
Kış Gündönümü Doodle'ı 
 
Google da ilginç kar temalı Doodle'ı ile kışın geldiğini söyle müjdeledi!
 
Kış Gündönümü Doodle'ı 
 
Siz Google'ın bugünkü Doodle'ını beğendiniz mi? 

Dünya'nın En Büyük Yılbaşı Ağacı

Yeni yıla yaklaştığımız şu günlerde hemen herkesin evlerinde yılbaşı ağaçları kurulmaya başlandı. Değişik renkte süsler ve ışıklarla evlerimizi şenlendiren bu ağaçların en büyüğüyle tanıştıracağım sizleri. 

İtalya'nın biraz dışında kalan Monte Ingino bölgesindeki Ingino Dağı Yılbaşı Ağacı, dünyanın en büyük yılbaşı ağacı olma özelliğini taşıyor.  
 
Dünyanın En Büyük Yılbaşı Ağacı 
 
Tamı tamına 650 metre uzunluk ve 350 metre genişliğe sahip bu ağaç, dağın üzerine yatay olarak kurulmuş. 50 kilometre öteden bile görülebilen ağacı süslemek için 3000 adet renkli ışık kullanmışlar.
 
Dünyanın En Büyük Yılbaşı Ağacı 
 
İlk kez 1981 yılında kurulan ağaç, her sene yeni ışıklar ve süsler eklenerek büyümüş ve 1991 yılında Guinnes Rekorlar Kitabı'na "dünyanın en büyük ağacı" olarak girmeyi başarmış. O zamandan beri de daha büyüğünü yapan olmamış.
 
Siz evinizde yılbaşı ağacı kurdunuz mu?  

Bakanlıktan Müjdeli Haber!

Milli Eğitim Bakanlığı, sömestr tatilini 15 günden 30 güne çıkarmaya hazırlanıyor. '15 tatil' olarak bilinen sömestr 30 gün oluyor...
 
2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı takvimi yayınlandığı için bu uygulamanın 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı'nda uygulanması planlanıyor.
 
Bakanlıktan Müjdeli Haber! 
 
Böylece sömestr tatili 31 Aralık - 1 Şubat tarihi arasında olacak. Ancak her güzel şeyin bir bedeli olduğunu da unutmayalım :) Sömestr 1 aya çıktığında otomatik olarak yaz tatili de 3 aydan 2.5 aya düşecek.
 
Bakanlıktan Müjdeli Haber! 
 
2015 eğitim takvimine göre eğitim yılının ilk dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek ve sömestr tatili başlayacak.
 
Bakanlıktan Müjdeli Haber! 
 
8 Şubat 2016 Pazartesi günü 2. dönem için ders başı yapılacak. Okullar 10 Haziran 2016 tarihinde yaz tatiline girecek. 
 
Aslında Milli Eğitim Bakanı böyle bir şey olmayacağını söylemişti ama :D Bakalım neler olacak!

Siz sömestr tatilinin uzatılması hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Gökyüzündeki Çaydanlık

Gökyüzünde yalnız uçan ışık parçaları görenleri büyülüyor.
 
Gökyüzündeki Çaydanlık
 
Avustralya’da insansız uçakların üzerine yerleştirilmiş ışık kalıpları ile muhteşem bir gökyüzü gösterisi yapıldı. Bu gösteride ışıklar dans ediyormuş gibi görünüyor.
 
 
Bu ışık gösterisini beğendiniz mi? En sevdiğiniz sanat hangisi?

Kediyi Bulabilecek Misiniz?

Geçtiğimiz günlerde thedudolf adlı Facebook sayfasından yayınlanan kardanadamların arasındaki panda bulmacası tüm sosyal medyayı büyük bir arayışa soktu. Şimdi ise sıra baykuşların arasındaki kedide.
 
Kediyi Bulabilecek misin? 
 
Aşağıdaki resimde bir sürü baykuş ve bir tane de kedi var. Dikkatli arkadaşlara sesleniyorum: Baykuşların arasındaki kediyi bulun!
 
Kediyi Bulabilecek misin? 
 
Kediyi bulabilirseniz yerini ve kaç saniyede bulduğunuzu yorumlarda paylaşın, bakalım en dikkatliniz  kimmiş...
 
Siz kediyi bulabildiniz mi? 

Komik Hayvanlar

Paul Joynson'ın hazırlamış olduğu 2015 Komedi Vahşi Yaşam Fotoğrafları Yarışması’nın kazanan fotoğrafları belli oldu. İşte birbirinden ilginç ve bir o kadar komik olan o fotoğraflar...
 
Komik Hayvanlar

Komik Hayvanlar
 
Komik Hayvanlar
 
Komik Hayvanlar
 
Komik Hayvanlar
 
Komik Hayvanlar
 
Hayvanları seviyor musunuz? Sizce bu fotoğrafların en komiği hangisi?