31 Aralık 2015 Perşembe

En Sevilen Dersler Neler?

En sevilen ve en sevilmeyen dersler konusunda bir araştırma yapılmış. Bu araştırma sonuçları oldukça ilginç. Peki, senin en sevdiğin ve en sevmediğin dersler hangileri?

  

En sevilen dersler ‘uygulamalı’ olanlar
Beden eğitimi: Beden eğitimi dersi, bahçede yapıldığı için çok sevilen bir ders. Sadece sınıfta ders işlemek çoğu zaman sıkıcı geldiği ve ezbere dayandığı için bu dersler öğrenciler tarafından pek sevilmiyor. Uygulamalı bir ders olan beden eğitimi ise çok seviliyor.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
Müzik: Yine uygulamalı bir ders olan müzik de en sevilen dersler arasında. Çocuklar özellikle müzik aleti çalınan derslere katılmak istiyor.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
Görsel sanatlar: Çocuklar hayal güçlerini kullanmayı seviyor. Görsel Sanatlar dersi de öğrencilere hayal güçlerini kullanmaları için mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu yüzden çokça sevilen dersler arasında.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
En sevilmeyen dersler ise ezbere dayalı olanlar
Matematik: Aslında çok keyifli bir ders olmasına rağmen, genellikle sınıf ortamında yapıldığı için ve hayata uygulanmadığı için istenilen ölçüde yararlı olmuyor. Eğer matematik de uygulamalı bir hale getirilirse, çok sevileceği kesin.

En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler

Fen bilgisi: Bilim her şeydir. Fen bilimleri de insanlar ve dünya için çok önemli. Bu dersler de sınıf ortamında ezbere dayalı olarak yapıldığı için pek sevilmiyor. Oysaki uygulamaya çok müsait bir alan. 


En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler
İngilizce: Sadece İngilizce değil, yabancı bir dil öğrenmek çok güzel. Ancak bu dil de sadece sınıf ortamında, ezber yöntemi ile yapıldığı için öğrencilere sıkıcı geliyor. Ayrıca ‘İngilizce mutlaka öğrenilmeli’ diye dayatılması da öğrencileri bu dersten soğutuyor.
En Sevilen ve Sevilmeyen Dersler

Peki, senin en sevdiğin ve en sevmediğin dersler hangileri?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder