25 Aralık 2015 Cuma

Buzdan Müzik Aletleri :)

Hiç buzdan müzik aletleri olduğunu daha önce duymuş muydunuz? Ben de ilk duyduğumda çok şaşırdım ve bu konuyu sizler için araştırdım.
 

Buzdan Müzik Aletleri

Norveçli müzisyen Terje Isungset, buzlardan enstrümanlar yaparak konser veriyormuş. Terje Isungset, bu enstrümanları 600 yıllık bir buz parçasını oyarak yapmış. Sanatçının daha bir sürü değişik ağaç yapraklarından ve granitten yaptığı enstrümanları da var.
 
Buzdan Müzik Aletleri

İsveç'in Pitea kentinde geçtiğimiz günlerde düzenlenen orkestranın verdiği konser, flütün erimeye başlamasıyla yarım kalmıştı. Yapımcı Tim Linharts'ın gerçek enstrümanları aratmayan flüt, keman ve kontrbastan oluşan buz orkestrası, büyük bir buz evde başladı. Ancak müzisyenin sıcak nefesine dayanamayan flüt eriyince konser tamamlanamadı.
 
Buzdan Müzik Aletleri
 
Linharts, "Aslını sorarsanız müzisyenler aletlerin nasıl çalınacağını tam bilmiyorlardı. Çünkü bu gösteriyi ilk kez deniyoruz. Bundan sonra flütü çalan arkadaşımız Gunilla von Bahr'a on tane daha yedek flüt yapacağım. Aletleri derin dondurucuda koruyoruz ve konser verilmeden hemen önce çıkartıyoruz." diye konuştu. 
 
Buzdan Müzik Aletleri

Siz buzdan yapılmış olan müzik aleti hiç duymuş muydunuz? Sizce de bir sonraki konserde önlem için ne yapılmalı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder