13 Eylül 2017 Çarşamba

iPhone X,iPhone 8 ve 8 Plus

iPhone X, TSİ 20.00 itibariyle tanıtıldı. 
iPhone X, çerçevesiz bir ekrana sahip olduğundan dolayı, home tuşu tarihe karışmış oldu. Böylece Apple, parmak izi okuma yerine, Face ID, yani ''yüz tanıma sistemini'' getirmiş oldu. Kullanıcılar; şifre işlemleri, App Store ve kilit açma gibi durumlarda yüz tanıma sistemini kullanabilecek. 
Apple, iPhone X modelinde; 64 GB ve 256 GB depolama kapasitesi sunuyor. Süper Retina ekranlı cihazda 5,8 inç boyutunda, 1125 x 2436 piksel çözünürlüğündeki ekrana yer verildi. 
iPhone 8'in işlemcisi 6 çekirdekli. Ve RAM'i ise 3 GB. iPhone 7 Plus modelinde yatay konumlandırılan çift kamera ise dikey konumlandırılmış.
Modelin en alt versiyonunun fiyatı ise vergiler dahil 5.495 TL olacak. Model Aralık-Ocak itibariyle Türkiye'de satışa sunulucak. 

iPhone 8 ve 8 Plus
Lansmanın bir diğer dikkat çeken modeli ise  iPhone 8 ve 8 Plus oldu.Modellerde 4.7 ve 5.5 inçlik ekran boyutları kullanılmış. iPhone 8 ve 8 Plus, suya ve tozlara dayanıklı. Bu arada beklenen wireless şarj özelliği (kablosuz şarj) bu modellerde kullanılmış. 
Yeni iPhone'un kamerası düşük ışık koşullarında daha hızlı davranırken, geliştirilmiş piksel işlemcisi ve gürültü azaltma özelliklerine sahip. 12 MP'lik arka kamerada ise renk filtresi de yer alıyor. iPhone 8 Plus'ta ise çifte 12 MP'lik kamera yer alıyor. 
iPhone 8 ve 8 Plus'ta altın,açık gri veya uzay grisi renk seçenekleri bulunacak. iPhone 8'in 32 GB'lik modeli 22 Eylül'de ABD'de 699 dolara piyasaya sürülecek. iPhone 8 ve 8 Plus'un Türkiye fiyatı ise netleşmiş değil. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder