13 Eylül 2017 Çarşamba

iPhone X,iPhone 8 ve 8 Plus

iPhone X, TSİ 20.00 itibariyle tanıtıldı. 
iPhone X, çerçevesiz bir ekrana sahip olduğundan dolayı, home tuşu tarihe karışmış oldu. Böylece Apple, parmak izi okuma yerine, Face ID, yani ''yüz tanıma sistemini'' getirmiş oldu. Kullanıcılar; şifre işlemleri, App Store ve kilit açma gibi durumlarda yüz tanıma sistemini kullanabilecek. 
Apple, iPhone X modelinde; 64 GB ve 256 GB depolama kapasitesi sunuyor. Süper Retina ekranlı cihazda 5,8 inç boyutunda, 1125 x 2436 piksel çözünürlüğündeki ekrana yer verildi. 
iPhone 8'in işlemcisi 6 çekirdekli. Ve RAM'i ise 3 GB. iPhone 7 Plus modelinde yatay konumlandırılan çift kamera ise dikey konumlandırılmış.
Modelin en alt versiyonunun fiyatı ise vergiler dahil 5.495 TL olacak. Model Aralık-Ocak itibariyle Türkiye'de satışa sunulucak. 

iPhone 8 ve 8 Plus
Lansmanın bir diğer dikkat çeken modeli ise  iPhone 8 ve 8 Plus oldu.Modellerde 4.7 ve 5.5 inçlik ekran boyutları kullanılmış. iPhone 8 ve 8 Plus, suya ve tozlara dayanıklı. Bu arada beklenen wireless şarj özelliği (kablosuz şarj) bu modellerde kullanılmış. 
Yeni iPhone'un kamerası düşük ışık koşullarında daha hızlı davranırken, geliştirilmiş piksel işlemcisi ve gürültü azaltma özelliklerine sahip. 12 MP'lik arka kamerada ise renk filtresi de yer alıyor. iPhone 8 Plus'ta ise çifte 12 MP'lik kamera yer alıyor. 
iPhone 8 ve 8 Plus'ta altın,açık gri veya uzay grisi renk seçenekleri bulunacak. iPhone 8'in 32 GB'lik modeli 22 Eylül'de ABD'de 699 dolara piyasaya sürülecek. iPhone 8 ve 8 Plus'un Türkiye fiyatı ise netleşmiş değil. 

National Geographic Kids | İlginç Bilgiler

1- Mavi balina 🐋 yavrusu ilk 7 ayda saatte 3.5 kilo alabilir.
2- Bazı köpeklerin 🐶 kedilere 🐱 alerjisi vardır.
3- Komodo ejderleri 🐉 tehdit edildiklerinde kusar. 
4- Gergedanlar 🦏 insanları yaklaşık 1.5 km öteden koklayabilir. 
5- Palmiye ağacı 🌴 aslında ağaç değildir. Çimenle yakın akrabadır. 
6- İngiltere Kraliçe'si II.Elizabeth şeklinde yapılan bir LEGO figürünün gerçek elmastan ♢ bir tacı vardır.
7- İlk beyzbol topları ⚾ bazen deriyle kaplanan balık gözlerinden yapılırdı.
8- Dolunay 🌕 kışın, yaz aylarında olduğundan daha parlak görünür. 
9- Çöl faresi 🐭 iletişim kurmak için ayaklarını yere vurur. 
10- Bir kanarya 🐦 aynı anda iki farklı şarkı söyleyebilir. 

6 Eylül 2017 Çarşamba

Eğlenceli Bir Film: ''Çılgın Hırsız 3''

Hepinize Merhaba Arkadaşlar! 
Bugün sizler için son zamanlarda vizyona giren ''Çılgın Hırsız 3'' filmini tanıtmak istiyorum. 
''Çılgın Hırsız 3'' filmi 30 Haziran 2017'de izleyicilerinin karşına çıktı. 

KONUSU: 
Gru, 80'li yıllarda oynadığı karakterle saplantı haline gelmek için yetişen eski bir çocuk yıldız olan Balthazar Bratt'a karşı yüzleşir; Ve uzun süredir kayıp olan ikiz kardeşi Dru ile karşılaştığında kardeşlik yarışına girer. ( Wikipedia )

''Çılgın Hırsız 3'' filmini; Digitürk,Dsmart ve de Tivibu platformlarındaki Family kanallarında bulabilirsiniz. İyi seyirler. :) 

4 Eylül 2017 Pazartesi

Kum Resimleri!

Tim Hoekstra çocukluğundan beri resim yapmayı sevdiği için sokak sanatı ve diğer yaratıcı çizimlerle ilgileniyor. Yaz boyunca sahilde bulduğu malzemelerle kumların üzerine değişik çizimler yapıyor, hem de kocaman.
Kum Resimleri
Kum Resimleri
Resimlerinin fotoğraflarını gökyüzünden çekiyor!
Tim, yaptığı çizimleri paraşüt yardımıyla çok yükseklerden fotoğraflıyor. Sokak sanatlarından ve geometriden esinlenen sanatçının bu resimleri yapması saatler sürüyor.
Kum Resimleri
Kum Resimleri
Kum Resimleri
Kum Resimleri
Kum Resimleri
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Akşamları Güneş Neden Kaybolur?

Biz Güneş'in akşamları kaybolduğunu zannederiz. Aslında güneş kaybolmuyor. Biz onun kaybolduğunu zannediyoruz, ama o sürekli olarak parlamaya devam ediyor. 
Akşamları Güneş Neden Kaybolur?
Dünya'mız duraksız olarak hareket ediyor ve kendi etrafında dönüyor. Güneş'ten gelen ışık Dünya’nın sadece Güneş’e dönük kısımlarına ulaşır.  
Akşamları Güneş Neden Kaybolur?
Dolayısıyla, biz Güneş'i görmesek de o hep vardır, sadece Dünya yuvarlak olduğu ve sürekli döndüğü için Güneş ışınlarını alan kısımlar aydınlık, ışık görmeyen kısımlar ise karanlıkta kalır.
 
Akşamları Güneş Neden Kaybolur?
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Rengarenk Mantarlar!

Küçük bir adada yaşayan doğa bilimci ve sanatçı olan Jill Bliss, doğayı keşfederken bulduğu yaban mantarlarını fotoğraflıyor. Ancak bakma böyle güzel göründüklerine... Onlar çok tehlikeli! Çok kuvvetli bir zehre sahip olan bu mantarlara dokunmak veya yemek sizi zehirleyebilir.   
Rengârenk Mantarlar
Rengârenk Mantarlar
Rengârenk Mantarlar
Rengârenk Mantarlar
Rengârenk Mantarlar
Rengârenk Mantarlar
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

1 Eylül 2017 Cuma

Elektronik Cihazları Soğutmak İçin Yeni Bir Yöntem!

Günümüzde elektronik cihazların en büyük sorunlarından biri aşırı ısınma. Aşırı ısınma sonucunda elektronik cihazlar çok çabuk bozulabiliyor. ABD'deki Duke Üniversitesinden bilim insanları bu sorunu çözmek için yeni bir yöntem geliştirdi. Bu yöntemde ısınabilecek elektronik cihazların altına sünger benzeri ıslak bir malzeme yerleştiriliyor. Bu malzemenin alt kısmında su moleküllerini yoğunlaştıran ve üzerinde tutmayan soğuk bir yüzey bulunuyor. 
Sünger benzeri malzemedeki su,cihazın zamanla ısınmasıyla buharlaşıyor ve soğuk yüzeye gidiyor. Buhar soğuk yüzeyde yoğunlaşarak tekrar sıvı hale geliyor ve yüzey tarafından tekrar sünger benzeri malzemeye gönderiliyor. Bu sırada suyun taşıdığı ısı dışarı atılıyor. Bu işlemler bir döngü halinde devam ediyor ve elektronik cihaz soğutulmuş oluyor. 


 

Dünya Benzeri On Ötegezegen Adayı Keşfedildi!

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesine (NASA) ait Kepler Uzay Teleskobu,Güneş Sistemi'nin dışında incelemeler yapıyor. Yapılan son araştırmada ötegezegen olmaya aday iki yüz on dokuz (219) gökcismi gözlemlendi. Bunlardan on tanesinin kayalık yapıda ve Dünya benzeri olduğu düşünülüyor. 


Mağaradaki 1.5 Milyon Yıllık Kül Kalıntıları!

Güney Afrika'daki Wonderwerk Mağarası'nda kazı yapan bilim insanları yaklaşık 1.5 milyon yıl öncesinden kalma kül kalıntıları bulundu. Bu küllerin,ateşin insanlar tarafından kontrollü olarak kullanıldığını kanıtlayabilecek en eski kalıntılar olduğu belirtiliyor. 
Araştırmacılar o dönemde yaşayan insanların ateşi nasıl ve ne amaçla kullandıklarını da anlamaya çalışıyor...

Dünya'daki Ksenonun Kaynağı Bulundu!

Ksenon Dünya ve Mars atmosferinde,Jüpiter'de,Mars ve Jüpiter arasındaki küçük gezegenlerden kaynaklı göktaşlarında ve Güneş rüzgarlarında bulunduğu bilinen bir gaz. Ancak ksenonun göktaşlarında ve Güneş rüzgarlarındaki bulunmayan bir çeşidi Dünya'da bulunuyor.

Bu ksenon çeşidinin kaynağı bilim dünyası için uzun yıllardır merak konusuydu. Fransa'daki Lorraine Üniversitesinden araştırmacılar Rosetta uzay aracının verilerini inceleyerek bu ksenon çeşidinin kaynağının kuyrukluyıldızlılar olduğunu ortaya çıkardı. Bu araştırmaya göre bu ksenon çeşidi,Güneş Sistemi'nin oluşmasından daha önce kuyrukluyıldızlarının üzerinde bulunuyordu ve bir şekilde Dünya'ya taşınmıştı. 

Bu Bitki Yüksek Sıcaklığa Karşı Çok Dayanıklı!

Yeni Zelanda'daki araştırmacılar altında sıcak su kaynakları bulunan jeotermal alanlarda bir çalışma başlattı. Bu çalışmadaki bitki örtüsünü topraktaki metal bileşimini,toprağın sıcaklığını ve asitlik derecesini incelediler. Araştırmanın sonucunda bir yapraklı karayosunu türünün toprak sıcaklığının 72 dereceye ulaştığı yerlerde bile yaşayabildiği bulundu. 
Ayrıca bu yosun türünün kısa köklere sahip olduğu belirtildi. Bu bölgelerde toprağın sıcaklığı derinlere inildikçe arttığından burada yaşayan ısıya dayanıklı bitkilerin kökleri ya kısa oluyor ya da aşağı doğru değil yanlara doğru gelişiyor. Araştırmacılar bu durumu bitkilerin sıcaklığa uyum sağlamasıyla açıklanıyor. 


Yapay İris Fotoğraf Makinelerinde Kullanılacak!

Gözümüze rengini veren kısım olan iris,ortamdaki ışığın miktarına göre gözbebeğimizin büyüyüp küçülmesini sağlar. Böylece ışığa duyarlı olan katman olan ağ tabakaya uygun miktarda ışık düşer. Fotoğraf makinelerinde ise ışığa duyarlı yüzeyde düşen ışık miktarını ayarlayan diyafram adı verilen bir mekanizma kullanılır. Diyaframın ayarı bir algılayıcı ile ölçülen ışığın miktarına göre otomatik yapılır. 
Finlandiya'daki  Tampere Teknoloji Üniversitesinden bilim insanları doğrudan üzerine düşen ışık miktarına göre açılıp kapanabilen yapay bir iris geliştirdi. Yapay iris sayesinde fotoğraf makinelerinin herhangi bir ışık algılayıcısına gerek duymadan ışık miktarını ayarlayabilecekleri belirtiliyor. Ayrıca yapay irisin geliştirilerek ileride insan gözü için de tedavi amaçı kullanılabileceği düşünülüyor.