22 Nisan 2017 Cumartesi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!

23.04.1920
23 Nisan 1920 Cuma günü başta Mustafa Kemal olmak üzere, milletvekilleri. Meclis binasına geldiler. Halk ve askerlerin bulunduğu açılış töreninde vatan ve ulusun kurtuluşu için dua edildi. Türkiye Büyük Millet Meclisi en yaşlı üye Sinop milletvekili Şerif Bey’in başkanlığında toplandı. Ulusumuzun içte ve dışta bağımsızlığı, kendi yazgısını kendi yaptığı yönetime başladığı, bütün dünyaya duyuruldu. 
Mecliste ilk sözü Mustafa Kemal almış, meclisin yetkilerini, yapılacak işleri anlatmış ve belgeler okuyarak Mondros silâh, bırakma anlaşmasından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışına kadar olan bütün olayları birer birer anlatmıştı. 23/24 Nisan 1920 günleri de konuşma yapan Mustafa Kemal Meclise bir önerge vererek, bunda:
“Yeni bir hükümet kurulmasını, Mecliste bulunan milletvekillerinin ulusun yazgısını değiştirecek karara sahip olduğunu, bunun üstünde başka bir kuvvetin olamayacağını, bütün yönetim işlerini yürütebileceğini, Meclis Başkanının bu topluluğun içinden seçilmesi gerektiğini”, savunmuştur. Meclis bu önergeyi aynen kabul etmiş ve Türkiye’nin ilk anayasasını saptamıştır. Bundan sonra Meclis Başkanlığı’na Mustafa Kemal seçilerek, vatanın ve ulusun kurtarılması için çalışmalara başlandı.
Bugün 23 Nisan. Ulu önderimizin bugünü bize armağan edişinin 97.yılı. Bizler yarınların büyükleriyiz. Yaşadığımız ülkeyi yönetenler O'nu sevmeyebilir. Bu nedenle ülkede karışıklıklar çıkabilir... Yine de O'nun ilkelerine sahip çıkmak, onun izinden gitmek bizlerin en büyük görevidir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun... 
- Ne Mutlu Türk'üm Diyene!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder