25 Kasım 2016 Cuma

Piramitlerin Sırrı Neden Çözülemiyor?

Piramitler, karmaşık tasarımları ve el yapımı eşyalarıyla arkeolojik olarak çok önemli. Londra’daki UCL Üniversitesi Petrie Mısır Arkeolojisi Müzesi’nden Alice Stevenson modern arkeolojik çalışmaların anlamaya çalıştığımız mirasa zarar vermeyeceğinden emin olmamız gerektiğini söylüyor. 

3 Boyutlu Arkeolojik Yapılar;
CyArk adlı kâr amaçlı olmayan bir kuruluş, dünya kültür mirası olarak görülen 500 arkeolojik yapının dijital olarak koruma altına alınması çalışması başlattı. Berlin’deki Brandenburg Kapısı, Irak’ta antik Ur kentindeki piramit benzeri Ziggurat gibi yapılar lazer ışınlarıyla taranarak hiç dokunmadan ve zarar vermeden üç boyutlu görüntüleri alınıyor.
 Piramitlerin Sırrı Neden Çözülemiyor?
Gelecekte Sırlarını Çözebilirler;
Tarama, görüntüleme ve sensör teknolojileri gibi gelecekte piramitleri incelemeyi kolaylaştıracak teknikler geliştiriliyor. Uzaydaki uydulardan gelen kızılötesi görüntüler de toprağa gömülü haldeki piramitlerin tespit edilmesinde rol oynamıştı. Bu tür teknolojiler bu esrarengiz yapıları anlamamızda yardımcı olabilir. Ayrıca bunlar yanında robotlarda bizlere yardım edebilir.
Piramitlerin Sırrı Neden Çözülemiyor?
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder