25 Eylül 2016 Pazar

En Eğik Yapılar!

Abu Dabi'nin Eğik Kulesi;
Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yer alan Abu Dabi'nin Eğik Kulesi adlı gökdelen 2011 yılında tamamlandı. 160 metre yükseklikteki gökdelen, batı yönüne doğru 18 derece eğik.
En Eğik Yapılar
Bu binanın ayakta durması, temeline yerleştirilen farklı büyüklüklerdeki 400 güçlü beton kazıkla, ortasında bulunan ve binanın dengesini sağlayan çekirdek isimli betonla, çekirdek içerisine yerleştirilen çelik halatlarla ve binanın dış cephesine yerleştirilen çelik parçalarla sağlandı.
En Eğik Yapılar
Montreal Olimpiyat Stadyumu;
En Eğik Yapılar
Kanada'nın Montreal kentinde bulunan Montreal Olimpiyat Stadyumu 1976 Yaz Olimpiyat Oyunları için yapıldı. Stadyumun kuzeyindeki Montreal Kulesi 165 metre yüksekliğinde. Bu kulenin 45 derecelik eğimi onu, dünyanın en yüksek ve en eğik kulesi yapıyor. Bu kulenin ayakta kalmasını ise temeline yerleştirilmiş olan 145 bin tonluk betonlar sağlıyor.
En Eğik Yapılar
Kio Kuleleri;
En Eğik Yapılar
İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Kio Kuleleri'nin yapımı 1996 yılında tamamlandı. Bu gökdelenlerin yüksekliği 115 metre, eğimleri ise 15 derece. Kio Kuleleri dünyadaki ilk eğik gökdelenlerdir.
En Eğik Yapılar
Gökdelenlerin ayakta kalmasını, yeraltına eğimin ters yönünde yerleştirilmiş ve gökdelenlere kablolar ile bağlanmış olan ağırlıklar sağlıyor. Ayrıca gökdelenlerin çekirdeği ve dış cephesi çelikle güçlendirilmiş.
En Eğik Yapılar

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? | Kaynak: Tipeez

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder