25 Eylül 2016 Pazar

En Eğik Yapılar!

Abu Dabi'nin Eğik Kulesi;
Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yer alan Abu Dabi'nin Eğik Kulesi adlı gökdelen 2011 yılında tamamlandı. 160 metre yükseklikteki gökdelen, batı yönüne doğru 18 derece eğik.
En Eğik Yapılar
Bu binanın ayakta durması, temeline yerleştirilen farklı büyüklüklerdeki 400 güçlü beton kazıkla, ortasında bulunan ve binanın dengesini sağlayan çekirdek isimli betonla, çekirdek içerisine yerleştirilen çelik halatlarla ve binanın dış cephesine yerleştirilen çelik parçalarla sağlandı.
En Eğik Yapılar
Montreal Olimpiyat Stadyumu;
En Eğik Yapılar
Kanada'nın Montreal kentinde bulunan Montreal Olimpiyat Stadyumu 1976 Yaz Olimpiyat Oyunları için yapıldı. Stadyumun kuzeyindeki Montreal Kulesi 165 metre yüksekliğinde. Bu kulenin 45 derecelik eğimi onu, dünyanın en yüksek ve en eğik kulesi yapıyor. Bu kulenin ayakta kalmasını ise temeline yerleştirilmiş olan 145 bin tonluk betonlar sağlıyor.
En Eğik Yapılar
Kio Kuleleri;
En Eğik Yapılar
İspanya'nın başkenti Madrid'de bulunan Kio Kuleleri'nin yapımı 1996 yılında tamamlandı. Bu gökdelenlerin yüksekliği 115 metre, eğimleri ise 15 derece. Kio Kuleleri dünyadaki ilk eğik gökdelenlerdir.
En Eğik Yapılar
Gökdelenlerin ayakta kalmasını, yeraltına eğimin ters yönünde yerleştirilmiş ve gökdelenlere kablolar ile bağlanmış olan ağırlıklar sağlıyor. Ayrıca gökdelenlerin çekirdeği ve dış cephesi çelikle güçlendirilmiş.
En Eğik Yapılar

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? | Kaynak: Tipeez

İlginç Kalem Tasarımları!

Genç tasarımcılar kalemlere yeni bir görüntü getirdi. Bu gençlerin hepsi birer tasarım öğrencisi. Kalemlere farklı şekiller, işlevler hatta anlamlar veren öğrencilerin çalışmaları karşında.

Tüplü Kalem Tasarımı - Yam Amir
İlginç Kalem Tasarımları
 Daha Akıcı Bir Şekilde Çizmek İçin Tasarlanmış Fırçalar- Ofra Oberman
İlginç Kalem Tasarımları
Tarih Öncesi Dönemlerden Esinlenerek Yapılan Kalemler - Evgeny Barkov  
İlginç Kalem Tasarımları
Moda Kalıbı Yapımında Kullanmak İçin Tasarlanan Kalem - Noy Meiri
İlginç Kalem Tasarımları
Mektup Yazmak İçin Tasarlanan Kalem - Gal Yacobi
İlginç Kalem Tasarımları
Çocukların 'Diş Perisine' Mektup Yazması İçin Tasarlanmış Bir Kalem. -Eitan Bercovich
İlginç Kalem Tasarımları

Siz bu kalemler ve haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Düşünceleriniz benim için önemli... :)

24 Eylül 2016 Cumartesi

Çevrenizdeki Gürültüyü Susturun!

Odanızda sessizce oturup çalışmak istiyorsunuz ama dışarıdan gelen gürültü buna izin vermiyor mu? Sizi yeni küçük dostunuz Muzo ile tanıştırayım. 
Celestial Tribe adlı ekip tarafından geliştirilen Muzo, sahip olduğu özel titreşim önleyici sistem sayesinde dışarıdan gelen gürültüleri minimuma indiriyor ve size sakin bir çalışma ortamı sunuyor.
Dilerseniz doğa sesleri ya da müzik de çalabilen Muzo'nun bir özelliği de konuşmalarınızı gizleyebilmesi.
Çevrenizdeki Gürültüyü Susturun
Mesela kantinde bir arkadaşınızla konuşuyorsunuz ancak diğer insanların konuştuklarınızı duymasını istemiyorsunuz, o zaman Muzo'yu "gizli mod"a alıyorsunuz ve etrafınızda adeta bir ses kalkanı oluşturuyor.
Bu yaratıcı teknoloji ürünü internet üzerinden gereken desteği bulabilirse üretilip piyasaya sürülebilecek hale gelecek.

Siz bu teknolojiyi nasıl buldunuz? Evinizin çevresi gürültülü mü?

23 Eylül 2016 Cuma

Kangurular Ve Küresel Isınma!

Hayvanların havaya saldıkları metan gazının küresel ısınmaya neden olduğunu biliyor muydunuz?
Kangurular Ve Küresel Isınma
Daha önce yapılan bir araştırmaya göre kanguruların çıkardığı gazlarda çok fazla metan gazı çıkmadığı sonucuna ulaşılmıştır. Buna kanguruların bağırsaklarında bulunan, bilinmeyen bir çeşit bakterinin neden olduğu sanılıyordu.
Kangurular Ve Küresel Isınma
Avustralya'daki Wollongong Üniversitesi'nden Adam Munn ve arkadaşlarının kızıl kangurular ve batı boz kanguruları üzerinde yaptığı araştırma, geçmişte yapılan araştırmaların yanlış olduğunu ortaya çıkardı.
Kangurular Ve Küresel Isınma
Araştırma sırasında kangurular özel odalarda beslendi. Bu odalarda havaya karışan gazlar ölçüldüğünde kanguruların gaz çıkardıklarında sanılandan daha fazla miktarda metan gazını havaya saldıkları ortaya çıktı.
Kangurular Ve Küresel Isınma
 
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Taş Boyama!

Amerika'da "Aile Dostu Sokak Sanatı" başlığı altında çalışmalar yapan Aaron Zenz, çocuklarıyla birlikte çok tatlı bir projeye imza atmış.
Taş Boyama 
6 adet çocuğu bulunan sanatçı, 1 yıl boyunca çocukları ile birlikte taşlar toplamış ve onları rengarenk boyamışlar.
Taş Boyama
Her biri sevimli birer karaktere dönüşen 1000'in üzerinde taşı, yaşadıkları şehrin çeşitli yerlerine bırakmışlar.
Taş Boyama
Taş Boyama 
Bıraktıkları taşların aynılarından bir seri daha yapıp bunu da oradaki Çocuk Müzesi'nde sergilemişler.
Taş Boyama
Siz bu taşları nasıl buldunuz?  

Kirli Sanat!

İçinizde sanat aşkı varsa önünüzde hiçbir engel yoktur. Mesela, resim yapmak için boyalara ve hatta kağıda bile ihtiyacınız yok...
Sanatçı Scott Wade, buna çok iyi bir örnek oluşturuyor. Şehrin tozu toprağı üzerinde birikmiş olan araba camlarına muhteşem eserler çiziyor.
Kirli Sanat
Kirli Sanat
Çocukluğundan beri bu resimleri yapan Wade, önceleri yalnızca parmağını kullanıyormuş ancak bir gün, sokakta yediği bir dondurmanın çubuğunu eline almış ve işler o zaman değişmiş.
Kirli Sanat
Kirli Sanat
Zamanla boya fırçaları ve kendi hazırladığı çizim araçları da işin içine girince, eserler detaylanmaya ve gelişmeye başlamış.
Kirli Sanat 
Kirli Sanat

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

18 Eylül 2016 Pazar

Bazı Köpekbalıkları Çok Uzun Süre Yaşıyor!

Danimarka'daki ''Kopenhag Üniversitesi'nden'' araştırmacılar,derin denizlerde görülen bu köpekbalıklarının 400 yaşına kadar yaşayabildiğini ortaya çıkarmışlar. 
Araştırmacıların incelediği köpekbalıklarının en az 272 yaşında olduğu belirlenmiş. Bu da ''Grönland Köpekbalıklarının'' en uzun yaşayan omurgalı hayvan olarak tanımlanmalarını sağlıyor. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? | Bilim Çocuk Dergisi | Eylül 2016

İtfaiyeci Robotlar İş Başında!

Çin'in ''Luoyang'' kentinde görev yapan itfaiye ekipleri robot itfaiye araçlarını halka tanıttı. Bu araçlar insanlardan daha uzun bir süre yüksek ısıya dayanabiliyor. 
''Luoyang İtfaiyesi'' yangın hortumlarını yangının yakınına taşıma, su püskürtme ve yangında yaralı kurtarma gibi işler için artık bu robotlardan da yararlanacak. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? | Bilim Çocuk Dergisi | Eylül 2016

40 Milyon Yengeç'in Göçü!

Avustralya'nın Christmas Adası'nda her ilkbaharda sokaklar yengeçlerle doluyor. Sebebi de 40 milyondan fazla yengecin nemli ormanlardan denize doğru yola koyulması.
40 Milyon Yengecin Göçü
Yengeçler göç için Ekim, Kasım ve Aralık aylarındaki ağır yağışları bekliyorlar. Havadaki nem oranı yengeçlerin beş gün sürecek yolculuğa dayanmalarını sağlıyor. Böylece ıslak ormanlardan çıkıp 9 km yol aşarak Hint Okyanusu'na ulaşıyorlar.
40 Milyon Yengecin Göçü
Avustralya parklarından sorumlu olan Parks Australia adlı kurum, yengeçlerin göçünü kolaylaştırmak için, yolları kapatıyor, çitler kuruyor ve tüneller inşa ediyor. Şoförlerden yengeçlerin geçmesi için arabalarını durdurması isteniyor. 
40 Milyon Yengecin Göçü
Kumsala daha önce varan erkek yengeçler kazdıkları yuvaları korumak için birbirleriyle kavga ederler. 5-6 gün sonra dişi yengeçler geldiğinde ise çiftleşme dönemi başlar.
40 Milyon Yengecin Göçü
Yengeçler havanın daha serin olduğu erken saatlerde ve akşam saatlerinde yol alıyor. Hava sıcaklığı artarsa göçe ara veriyorlar.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?


2016 Temmuz'u En Sıcak Ay Olmuş!

NASA'nın ''Goddard Uzay Çalışmaları Enstitüsü'ne'' göre; geçtiğimiz Temmuz ayı,son 136 yılın en sıcak ayı oldu! Araştırmacıların elinde,1880 yılından bu yana yapılan hava sıcaklığı ölçümlerinin kayıtları bulunuyor. Bu nedenle günümüzde yapılan ölçümlerle karşılaştırılabiliyorlar. 
Araştırmacılar; geçtiğimiz aylardaki sıcaklık ortalamalarına bakarak 2016 yılının da en sıcak yıl olarak kayda geçeceğine kesin gözüyle bakıyorlar. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yeni Olimpiyat Madalyaları Farklı Malzemelerden Yapılabilir!

2016 Yaz Olimpiyat Oyunları sona erdi. Japonya'nın başkenti Tokyo'da yapılacak 2020 olimpiyatları içinse hazırlıklar başladı bile. Hazırlık komitesinden yetkililer,2020 yılındaki olimpiyatlarda sürdürebilirliğin ön planda olacağını açıkladılar. 
Bu nedenle yarışların; birinci,ikinci ve üçüncülerine verilecek; altın,gümüş ve bronz madalyaların,gerikazanılmış malzemelerden yapılması planlanıyor. Bu malzemeler elektronik atıklardan elde edilecek. Japonya'da her yıl,yaklaşık 650.000 ton elektronik atık çıktığı hesaplanmış. Elektronik atıklar;eski cep telefonu ve benzeri cihazlardan oluşuyor. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?


9 Eylül 2016 Cuma

Yaz Saati Uygulaması Bitmeyecek!

Bildiğiniz gibi her sene belli dönemlerde saatlerimizi 1 saat ileri ya da geri alıyorduk. Dün Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre artık saatlerimizi Yaz Saati'nde sabitleyeceğiz.
Alınan karar sonucu artık bu kışa geçerken saatlerimizi bir saat ileri almayacağız. Peki, bunun etkileri nasıl olacak?
Bundan sonra kış aylarında havalar daha geç kararacak. Yani öğleden sonra 4'te okuldan çıktığınızda karanlık bir havayla karşılaşmayacaksınız.
Yaz Saati Uygulaması Bitmeyecek 
Ama tabii sabah erken okula gidenleri de kötü bir sürpriz bekliyor olacak. Sabahları karanlık bir havaya uyanabiliriz. Bu saat uygulamasının hayatımıza nasıl etki edeceğiniz ilerleyen aylarda göreceğiz.
 
Siz saat uygulamasının sabitlenmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? 

İphone 7 Tanıtıldı!

Dün akşam Türkiye saati ile 20:00'da, Amerika'dan canlı olarak yayınlanan Apple etkinliğinde İphone 7 görücüye çıktı.
 Apple Bombayı Patlattı
Apple Bombayı Patlattı
En büyük ilgiyi cihazın su ve kum geçirmemesi çekti. 
Apple Bombayı Patlattı 
Başka bir yenilik ise kulaklık girişinin olmayışı. Evet! İphone 7'de tek bir giriş bulunuyor ve buradan hem şarj hem de kulaklık girişi yapılabiliyor.
Apple Bombayı Patlattı 
Kulaklıkla ilgili bir yenilik ise İphone 7 ile birlikte tanıtılan, Airpod adını verdikleri kablosuz kulaklıklar.
 Apple Bombayı Patlattı
5 rengi bulunacak olan İphone 7, 16 Eylül'de satışa çıkacak ama Türkiye için henüz resmi bir tarih verilmemiş. Tahmini fiyatının 3600-5400 TL arası olacağı düşünülüyor.

Apple Bombayı Patlattı 
Siz akıllı telefon kullanıyor musunuz?