1 Ağustos 2016 Pazartesi

''Dondurmadaki'' Gizli Tehlike!

Yaz aylarının vazgeçilmez yiyeceği dondurma buz gibi esintisiyle sıcağa meydan okuyor! Dondurmayı tüketirken hijyeninden içerisindeki ''fruktoz, glikoz şurubu ve şeker'' açısından sağlığı tehdit eden gizli tehlikeleri barındırabiliyor. 
Dondurmadaki Gizli Tehlike!
Şekerli meyveli buz diye satılan buzlar dondurmalar kadar masum değiller. İşte Beslenme ve Diyet Uzmanı Özge Mergen'den dondurma için önemli uyarılar;
Dondurmadaki Gizli Tehlike!
Temel bileşeni olan süt, mikroorganizmaların kolaylıkla üreyebileceği riskli bir besin. Bu nedenle dondurmanın mutlaka pastörize sütten yapılmış olması gerekiyor. Hijyenik koşullarda üretilmesi ve doğru koşullarda saklanması çok önemli.
Dondurmadaki Gizli Tehlike!
Özge Mergen; ekstradan doymuş yağ yüklenmemek için etiket okuma alışkanlığını edinmek ve tükettiğimizin 'dondurma' mı yoksa 'yenilebilir buzlu ürün' mü olup olmadığının ayrımını yapmak gerekli” diyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Haftada kaç tane dondurma tüketiyorsunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder