12 Temmuz 2016 Salı

"Pokemon Go" Dünya'ya Damga Vurdu!

1996 yılında bir kart oyunu olarak Japonya'da ortaya çıkan ve ardından çizgi filmleri, oyunları, oyuncakları ile dünyayı kasıp kavuran Pokemon serisinden uzun zamandır ses gelmiyordu. Ta ki birkaç gün önce Pokemon Go oyunu ortaya çıkana kadar!
 
Pokemon Go oyunun henüz beta sürümü piyasada olmasına ve hatta ülkemiz dahil birçok ülkede resmi olarak çıkış yapmamasına rağmen, oyunu çeşitli yollarla telefonuna yükleyenler bir anda milyonları buldu. 
Pokemon Go, akıllı telefonunuzla gezerek değişik Pokemon türlerini yakalamanıza olanak sağlayan bir oyun. Oyun hem haritaları, hem artırılmış gerçekliği hem de önceki dönemlerde oldukça popüler olan sevimli Pokemon'ları kullanması; bir anda ilgi odağı olmasına sebep oldu.
Oyunda amacınız Pokemon bulmak, yakalamak ve eğitmek ancak bunu oturduğunuz yerden yapamıyorsunuz. Telefonunuzun GPS özelliğini kullanarak sokak sokak dolaşmanız gerekiyor. Evet, şu anda Türkiye dahil birçok ülkede, binlerce kişi elinde telefonla sokak sokak dolaşıp Pokemon arıyor. Pokemon bulduğunuzda da onu yakalamanız için kameranızı kullanıyorsunuz ve artırılmış gerçeklik sayesinde Pokemon gerçekten de bulunduğunuz yerdeymiş gibi görünüyor. Artık onu yakalamak size kalmış.
Önümüzdeki günlerde Pokemon Go ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız ve bu oyunla ilgili çok ilginç haberler duyacağımıza eminim. 

Siz bu oyunu nasıl buldunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder