30 Temmuz 2016 Cumartesi

Bunları Biliyor Muydunuz?

1-○ ''Su Aygırlarının'' sütü pembedir.
2- ○ Gözyaşınız sağ gözünüzden geliyorsa ''mutluluk'' sol gözünüzden geliyorsa ''acı'' yüzünden ağlıyorsunuzdur. 
3- ○ Bir çok ruj çeşiti ''Balık Pulu'' içerir. 
4- ○ İçtiğimiz sular 3 milyar yaşındadır. 
5- ○ ''Titanik'' batmadan 14 yıl önce kitabı yazılmıştır.
6- ○ ''Mavi'' rengin sakinleştirici etkisi vardır. ''Facebook,Skype ve Twitter'' gibi kurumlar bu nedenle mavidir. 
7-○ ''Edwin Robinson'' 1980 yılında ''kör,kel ve yarı sağır'' bir insan iken otoyolda ''Yıldırım Çarpması'' sonucu ''3'' özrü de düzelmiştir. 
8-○ Bir günde ''24 saat'' yoktur. Doğrusu ''23 saat,56 dakika,4 saniyedir.'' 
9-○ Genellikle ''Cips'' markalarının adının ''S'' harfi ile bitmesinin nedeni, ''S'' harfinin insanda açlık ve abur cubur yeme duygusunu uyandırmasıdır. Örnek: ''Ruffles,Doritos,Lays''...
10-○ Eğer ''Google'ın'' arama butonuna ''do a barrel roll'' yazarsanız,tüm ekran bir anda '' 360 derece'' dönmeye başlayacaktır. Bu olay '' z o or twice'' kelimesini yazınca da oluyor. :) Bence hemen deneyin. :) 
Siz bu bilgileri ''Biliyor Muydunuz''? :)

29 Temmuz 2016 Cuma

New York Silueti!

Londralı sanatçı Patrick Vale geçen yıl Aralık ayında New York’un siluetini çizdi. Çiziminde kalem ve mürekkep kullanan Vale, çizim anlarını videoya kaydetti. İşte Patrick Vale’nin gözünden New York;
New York Silueti
New York Silueti
Bu çalışmayı beğendiniz mi? 

''Pokemon'' Koltuğu!

''Pokemon'' oyunu kısa sürede tüm dünyada etkisini gösterdi. Oyunun karakterlerinden esinlenen ürünler ise yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
Pokemon Koltuğu
Son olarak ortaya çıkan ''Pokemon'' ürünü, Snorlax Koltuğu. Yeşil ve kocaman bir ''Pokemon'' olan Snorlax'ı devasa boyutlarda yumuşacık bir koltuğa dönüştürmüşler.
Pokemon Koltuğu 
Koltuğun Aralık ayında piyasada olması bekleniyor. Ne diyelim, ''Pokemon'' hayranıysanız evinizde sizi kucaklayıp saracak hatta üzerinde uyuyakalabileceğiniz boyutlarda bir Snorlax koltuğunuz olmasını isteyebilirsiniz.
 
Siz bu koltuğu nasıl buldunuz? En sevdiğiniz ''Pokemon'' hangisi? 

Arabistan'da Bir Zamanlar Yemyeşildi!

''Arabistan'' bugün çölden oluşuyor; fakat ''Afrika’dan'' dünyaya yayılan ilk insanlar için geçiş noktası olan bu yer, eskiden şiddetli muson yağmurlarıyla sulanan yeşil otlaklar ve ormanlarla kaplıydı. Bu bulgular ''Afrika’daki'' ilk modern insanların neden ve nasıl kıtadan ayrıldığı sorusuna ışık tutabilir.
Arabistan Bir Zamanlar Yemyeşildi
İnsanların göç etmesi için eskiden daha fazla olanak vardı!
Oxford Üniversitesi’nden Ash Parton, “İnsanların Afrika’dan ayrılması için eskiden sandığımızdan çok daha fazla olanak vardı.” dedi. Parton’un ekibinin elde ettiği veriler muson yağmurlarının her 23 bin yılda bir Arabistan’ın iç kesimlerine kadar ulaştığını ve böylece bitki örtüsünün ve hayvanların çeşitlendiğini ortaya koyuyor.
Arabistan Bir Zamanlar Yemyeşildi
Dere yataklarını incelediler!
Parton güneydoğu Arabistan’daki kurumuş dere yataklarını inceledi. Arabistan yarımadasının doğusundaki El Sibetah bölgesinde bir taş ocağında 160 bin yıl öncesine ait dere yataklarında alüvyon ve çökeltiler bulundu. Yapılan incelemeler sonunda, bu bölgelerin bol yağış aldığını gösteren beş evreye rastlandı. Bu dönemlerde nehirler aktığı için alüvyonlar birikmişti. Kurak dönemlerde ise su akışı az olduğundan dolayı daha az tortu birikmiş olduğu görüldü.
Arabistan Bir Zamanlar Yemyeşildi

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

26 Temmuz 2016 Salı

Flamingolar Neden Tek Bacakları Üzerinde Dururlar?

Yalnızca ''Flamingolar'' değil başka bir çok kuş türü de uyurken ya da dinlenirken tek bacağı üzerinde durur. Ancak ''Flamingolar'' çok uzun süre tek bacakları üzerinde durduklarından bu özellikleri dikkat çeker. 
Araştırmacıların ''Flamingoların'' neden böyle durduğuyla ilgili farklı varsayımları var. Tek bacak üzerindeyken vücuttaki kan dolaşımının daha kolay gerçekleşmesi,bu duruş şeklinin rahat oluşu,dinlenen kaslar sayesinde avlanma ya da tehlike anında daha hızlı hareket edebilme gibi. Ancak en çok kabul gören varsayım; ''Flamingoların'' böyle durarak vücut ısılarını korumaya çalıştıkları. ''Flamingoların'' tüylerle kaplı olmayan uzun bacakları vücutlarında ısı kaybının en fazla olduğu yerdir.
Bu nedenle ''Flamingolar'' bir bacaklarını gövdelerine doğru çekerek o bacaklarının soğuk suyla,havayla ya da zeminle temas ederek soğumasını engeller,dolayısıyla vücudun ısı kaybını azaltır. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Temmuz ve Ağustos'ta ''Ay'ın Evreleri!''

○ 19 Temmuz 2016'dan itibaren; ''Dolunay.'' 
26 Temmuz 2016'dan itibaren; ''Sondördün.''
○ 2 Ağustos 2016'dan itibaren; ''Yeniay.''
○ 10 Ağustos 2016'dan itibaren; ''İlkdördün.'' 

Siz ''Ay'ın Evrelerini'' biliyor muydunuz? *:)

Bunları Biliyor Musunuz?

1- ○ Samanyolu'nun çapı yaklaşık olarak 100.000 ışık yılıdır. Yani ışık;Samanyolu'nun bir tarafından 100.000 yılda gidebilir.
2- ○ Dünya'dan çıplak gözle görülebilen en uzak gökcismi ''Andromeda Gökada'sıdır''. Bu ''gökadada'' yaklaşık olarak bir trilyon yıldız bulunur. 
3- ○ Samanyolu'nun içindeki her şey onun merkezi çevresinde dolanır.Güneş,Samanyolu'nun merkezi çevresindeki bir turunu yaklaşık olarak ''230 milyon'' yılda tamamlar.

Siz bu bilgileri biliyor muydunuz? *:)

Karbondioksit Taşa Dönüştürüldü!

Biliminsanları ''İzlanda'da'' ''CarbFix'' adını verdikleri bir proje kapsamında karbondioksiti düşük bir maliyetle taşa dönüştürmeyi başardı. Yapılan deneylerde yerin yüzlerce metre altındaki volkanik kayalara karbondioksit ve su pompalandı.
Biliminsanları pompalanan karbondioksitin %95'inin volkanik kayalardaki minerallerle tepkimeye girerek iki yıldan az bir sürede taşlaştığını saptadı. Atmosferdeki karbondioksit miktarının artması iklim değişikliğine yol açıyor. Bu yöntem kullanılarak atmosfere salınan karbondioksit miktarının azaltılabileceği düşünülüyor. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Dünya'nın Üçte Biri ''Samanyolu Kuşağı'nı'' Göremiyor!

Fazla ve yanlış ışık kullanımının yol açtığı ışık kirliliği ciddi bir çevre problemi. İtalyan ve ABD'li bilim insanlarının yaptıkları bir araştırmaya göre Dünya'daki insanların ''üçte biri'' ışık kirliliğinden dolayı ''Samanyolu Kuşağı'nı'' göremiyor.
Uydu görüntüleri ve gökyüzü parlaklık ölçümleri kullanılarak yapılan bu araştırmanın sonuçları ülkelerdeki ışık kirliliğinin boyutlarını gösteren bir atlas haline getirildi.
Bu atlasa göre ''Singapur,Kuveyt ve Katar'' ışık kirliliğinin boyutlarını gösteren görüldüğü ülkeler yer alıyor. Ayrıca ülkemizin batı kesimleri,Türkiye'de ışık kirliliğinin en yoğun olduğu yer. ''Çad,Orta Afrika Cumhuriyeti ve Madagaskar'sa'' ışık kirliğinin en az olduğu ülkeler.

Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

25 Temmuz 2016 Pazartesi

Su Kaydıraklarındaki Tehlike!

Birçok kişi için yazın en büyük eğlencelerinden biri su parklarına gitmek ve birbirinden heyecanlı su kaydıraklarından kaymak. Ancak bunu yaparken çok dikkatli olmalıyız!
Kaydıraklarda türlü güvenlik önlemleri var ve bu tarz tesislerde de görevliler her türlü ihtimale karşı hazır bekliyorlar. Yine de kendimizi çok kaptırırsak aşağıdaki videodaki gibi bir problemle karşılaşmamız olası.
 
Su Kaydıraklarındaki Tehlike 
Dallas, Amerika'da bulunan bu kaydırağa binen arkadaş başta kendine çok güvenerek atlasa da daha sonra hızını alamamış. Artık problem atlayan kişiden mi yoksa kaydırağı tasarlayan mühendislerin doğru düzgün hesaplayamamış olmasından mı bilinmez ama bakın gülerek başlayan atlayış nasıl sonuçlanıyor.
Siz siz olun, güvenmediğiniz tesislerde riskli oyuncakları denemeye kalkmayın. Güvenilir ve büyük su parklarını tercih edin.
 
Siz daha önce su kaydırağından kaymış mıydınız?

24 Temmuz 2016 Pazar

Twitter'da Yeni Dönem!

Twitter'da ünlü kişiler hayran sayfalarından ayırt edilebilsin diye mavi tik ile yani onaylanmış hesap talebinde bulunarak sosyal medyada aktif oluyorlardı.
Twitter'da Yeni Dönem!
Söylentilere göre mavi tikli onaylanmış hesap artık her kullanıcı için geçerli olacak. Twitter’da onaylı hesap sahibi olmak için onaylanmış e-posta adresi, telefon numarası, profil fotoğrafı, hakkında kısmı, başlık fotoğrafı ve doğum günü gibi alanların dolu olması gerektiğini belirtmekte yarar var. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Özlü Sözler #1

* 1- Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. / Cucong
* 2- Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır. / Mustafa Kemal ATATÜRK ♥
*3- İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. / Mevlana
*4- İnsan, bu dünyaya ağlayarak gelir, yeterince ağladıktan sonra da ölüp gider. / Shakespare

Siz bu ''Özlü Sözler'i'' beğendiniz mi? ♥

İphone 7'nin Renk Seçenekleri Belli Oldu!

İphone 7’nin renkleriyle ilgili olarak bu zamana kadar birçok iddia ortaya atıldı. Başlarda uzay grisinin tarih olacağı ve koyu mavi bir rengin olacağı söylenmişti. Sonrasında ise mavi rengin olmayacağı ve tamamen siyah bir İphone ile karşılaşacağımız iddia edilmişti.
iPhone 7'nin Renk Seçenkleri
Sızan yeni bir görsel ise her iki renk seçeneği için heyecanlananları hayal kırıklığına uğratabilir.  Ortaya çıkan görselde İphone 7‘nin 4 adet arka kapağı görülüyor.
 iPhone 7'nin Renk Seçenkleri
Gümüş, altın, uzay grisi ve roze altın renklerinin kullanıldığı görülürken mavi veya siyah renkli İphone ise maalesef yer almıyor. 
Siz İphone 7'nin renk seçeneklerini beğendiniz mi? 

''Pokemon Filmi'' Detayları!

''Pokemon GO'' ile birlikte yeniden gündeme oturan Pokemon’un filminin gelebileceğini söylemiştik.
Beklenen anlaşma nihayet resmiyete kavuştu ve filmle ilgili ilk detaylar da böylece ortaya çıkmış oldu. Belirtilenlere göre ''Pokemon Company'' ve ''Legendary'' filmin yapılması için imzaları attı.
Pokemon Filmiyle İlgili Detaylar Geldi! 
''Dedektif Pikachu'' karakteri üzerinde yoğunlaşacağı belirtilen filmde ''Pikachu'' gizemli olayları çözmek için türlü maceralara atılacağa benziyor. Filmin çekimleri seneye başlayacak. 
 
Siz ''Pokemon'' filmini merak ediyor musunuz? 

23 Temmuz 2016 Cumartesi

Gıda Boyasıyla Sanat!

Mason Salisbury’nin yaptığı bu çalışmalar bir hayli ilginç. Ortaya farklı ve ilginç çalışmalar çıkartmak isteyen Salibury, çözümü gıda boyasında bulmuş. Gıda boyası ile sanat yapan Salisbury’nin bu çalışmalarına bayılacaksınız!
 Gıda Boyasıyla Sanat
 Gıda Boyasıyla Sanat
 Gıda Boyasıyla Sanat
Gıda Boyasıyla Sanat
Gıda Boyasıyla Sanat
 Gıda Boyasıyla Sanat
 Gıda Boyasıyla Sanat
 Gıda Boyasıyla Sanat

Siz bu çalışmaları beğendiniz mi?