5 Mart 2016 Cumartesi

Google Bizi Bizden İyi Tanıyor!

Dünyanın en büyük internet arama motoru Google, internette yaptığımız her şeyden haberdar. Yani bizi bizden iyi tanıyor olabilir. Bu nedenle attığımız her adıma dikkat etmeliyiz.
Google Bizi Tanıyor
Geçmişimiz Google’da kayıtlı
İnternette aradığımız her şey Google’ın history.google.com/history/ bölümüne kaydediliyor. Burada en çok tıkladığın siteleri görebiliyorsun. Hatta toplam arama sayın bile gözüküyor.
Google Bizi Tanıyor 
İlgi alanlarımızı biliyor 
Google bizim gün içinde arama yaptığımız siteleri takip ederek ilgi alanlarımızı öğreniyor. Bunun sonucunda ise ilgi duyduğumuz alanlardaki konuları google.com/settings/ads/adresine kaydediyor. Burada kaydedilen her şey bizim ilgi alanımıza göre hazırlanmış olan şeylerdir.
Google Bizi Tanıyor 
Nerede olduğumuzu bile biliyor 
Google’da herhangi bir şey yapmak için kullandığımız konumlarmaps.google.com/locationhistory adresine kaydediliyor. Buradaki özellikleri kullanmak için ‘Konum Geçmişi’nin etkinleştirilmiş olması gerekiyor. Gmail’den bunu etkinleştirebiliyoruz. 
Google Bizi Tanıyor 
Bilgilerimizi indirebiliyoruz 
Google bizlere yaptığımız her türlü şeyi google.com/takeoutadresinden indirme imkânı veriyor. Bu sayfada kişisel verilerimizi arşiv halinde indirmek mümkün. 
Google Bizi Tanıyor
Her şeye ulaşabildiğimiz bir sayfa mevcut 
Google’da kullandığımız tüm servisleri gösteren bir aktivite sayfası mevcut. google.com/settings/dashboard adresinden ulaşabileceğimiz bu sayfada Dokümanlar’da, Gmail’de, Fotoğraflar’da, Haberler’de, Kişiler’de, Play Store’da yaptığımız tüm işlemlerin verilerini görebiliyoruz. 
Google Bizi Tanıyor 
Sadece Google değil Youtube’da kaydediyor 
Geçmişi saklayan sadece Google değil. Youtube’da site üzerinden yapılan tüm aramalarıyoutube.com/feed/history/search_history adresinde saklıyor.
Google Bizi Tanıyor
Erişim izinlerimizi kontrol edebiliyoruz 
security.google.com/settings/security/permissions adresi üzerinden Google’da erişim izli verdiğimiz uygulamaları görebiliyoruz.
Google Bizi Tanıyor  
Sence Google'ın verilerimizi kayıt altına alması doğru mu? En sık ziyaret ettiğin siteler hangileri?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder