9 Ocak 2016 Cumartesi

Blog Nedir? Nasıl Blog Yazılır?

Günlük tutmak, özellikle belli yaş grubundaki gençlerin oldukça sık yaptığı bir eylemdi. İnternetin hayatımızda kapladığı alanın genişlemesiyle birlikte günlükler de yavaş yavaş yerini kişisel bloglara bıraktı.

Blog Nedir? Nasıl Yazılır?
Peki, nedir blog?
Blog, bir anlamda internet üzerinde kişisel bir günlük tutmaktır. Gezdiğiniz yerleri, izlediğiniz filmleri, dinlediğiniz müzikleri anlatabileceğiniz gibi; belli temalar üzerine de yoğunlaşabilirsiniz. Mesela bir moda blogu açarak, giymeyi sevdiğiniz giysi kombinlerini paylaşabilir, ünlülerin kıyafetlerini yorumlayabilirsiniz.

Blog Nedir? Nasıl Yazılır?

Son yıllarda ülkemizde de yaygınılaşan bloglar sayesinde ciddi bir üne kavuşabilir, hatta kendi açtığınız bir blog üzerinden para bile kazanabilirsiniz.
Blog yazmak istiyorum ama nereden başlayacağımı bilemiyorum...
Blog yazmak, interneti olan herkesin kolayca yapabileceği bir şeydir. Aklınıza gelen bir fikri, güncel olaylarla ilgili yorumlarınızı, anlatmak istediğiniz bir hikayeyi paylaşmakla başlayabilirsiniz. Başarılı bir blogcunun en önemli özelliği istikrarlı olmasıdır. Başlangıçta, yazdıklarınızı çok az kişi okur. Belki de yalnızca arkadaşlarınız... Eğer orijinal fikirlere ya da ilgi çekici bir yazma becerisine sahipseniz, siz fark etmeden yüzlerce, binlerce kişinin bloğunuzu takip etmeye başladığını görürsünüz.



Unutmayın ki bir blog; bir kere yazılıp devam edilmezse, internetin derinliklerinde kaybolmaya yüz tutabilir. Bloğunuzun daha çok kişi tarafından okunmasını, yani popüler bir blog olmasını istiyorsanız; sürekli paylaşım yapmalısınız!

Kim bilir, belki de Türkiye'nin en başarılı blog yazarlarından biri siz olacaksınız...

Siz blog yazıyor musunuz? Blog yazmaya başlasanız hangi konuda yazmak isterdiniz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder