25 Kasım 2015 Çarşamba

Öğretmenler Günü Kutlu Olsun!

Öğretmenler Günü, öğretmenleri onurlandırmak için kutlanan çok özel bir gündür. Ülkemizde her yıl 24 Kasım tarihi 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanıyor. 24 Kasım günü, 1928’de Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği’ unvanını kabul ettiği gündür.
Öğretmenler Günü

Artık birçok ülkede kutlanıyor!
Birçok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle 'Öğretmenler Günü' olarak kutlanıyor. 5 Ekim tarihi, 1966 yılında Paris’te gerçekleşen bir konferansta ‘Öğretmenlerin Statüsü Tavsiyesi’nin kabul edildiği gündür.

Günü ülkelere göre değişiyor!
Bazı ülkelerde kendi kültürel ve tarihi özelliklerine, okul tatil günlerine göre Öğretmenler Günü tarihi değişebiliyor. Öğretmenler gününün tatil olup olmadığı da ülkeye göre değişiklik gösteriyor.
Öğretmenler Günü

Türkiye’de 1981’de başladı!
Türkiye’de Öğretmenler Günü 1981’den beri kutlanıyor. Başöğretmen Atatürk’ün 100. Yaşına girmesi şerefine ülkede o gün Öğretmenler Günü ilan edildi.

Öğretmenler Günü

 İlk başta başöğretmenimiz Mustafa Kemal ATATÜRK'ün daha sonra anne ve babamın ve tüm öğretmenlerimizin 'Öğretmenler Günü' kutlu olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder