30 Ocak 2018 Salı

Sinekkuşlarının Kalbi Çok Büyük!

Dünya'nın en küçük kuş türlerinden biri olan sinekkuşlarının ilginç özellikleri var. Örneğin bu kuşlar balözü içmek üzere bir çiçeğe yanaştıklarında çok hızlı kanat çırparak havada asılı kalabiliyor. Sinekkuşlarının bu kadar hızlı ve hareketli olabilmelerini sağlayan büyük bir kalpleri var. 
Öyle ki vücutlarına oranla en büyük kalbe sahip olan hayvanlar onlar. Kalpleri kütlelerinin yaklaşık 100'de 3'ünü oluşturuyor. Kalp ne kadar büyük olursa,kaslara pompalanan kan ve hücrelere taşınan besin ve oksijen o kadar fazla oluyor. Hücrelere gelen bol miktardaki besin ve oksijen sayesinde enerji ihtiyaçları karşılanan sinekkuşları da böylece çok hızlı hareket edebiliyorlar. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

6 Ocak 2018 Cumartesi

2018 Teknolojinin 'Altın Yıl'ı Olabilir!

Sanal gerçeklik, doğa dostu enerji kaynakları, sanal para birimleri ve tabii ki robot teknolojisi hakkında bu yıl da bol bol konuşacakmışız gibi görünüyor...
 
Yapay zeka her türlü üründe ve hizmette kendini etkili bir şekilde göstermeye devam edecek. Hatta bizzat yapay zeka teknolojileri tarafından ürünler de üretilebilecek!2018 Teknolojinin 'Altın Yıl'ı Olabilir! 
VR yani sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik kavramlarını daha sık duyacağız çünkü sanal gerçeklik gözlüğünün kullanımının yaygınlaşması ve bireylerin kendi sanal dünyalarını kurması bekleniyor!2018 Teknolojinin 'Altın Yıl'ı Olabilir! 
Kripto Para Birimleri en ünlüsü Bitcoin olmak üzere tüm dünyada etkisini 2018'de de göstermeye ve ülkemizde de yaygınlaşmaya devam edecek!2018 Teknolojinin 'Altın Yıl'ı Olabilir! 
Alternatif Enerji Kaynakları rağbet görecek. Doğa dostu ve insan sağlığına olumsuz etkisi olmamasından dolayı dünyanın gelişmiş ülkeleri, insanları yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaları konusunda teşvik ediyordu. Büyük şirketler (Tesla gibi) alternatif enerji kaynağının kullanımını yaygınlaştıracak gibi görünüyor.2018 Teknolojinin 'Altın Yıl'ı Olabilir! 
Mikroskobik Robot teknolojisi sayesinde sağlık sektöründe büyük bir devrime şahit olacağız! Kan hücresi kadar küçük ama bir o kadar da işlevsel olan mikroskobik robotlar birçok hastalığın tedavisini kolaylaştıracak.2018 Teknolojinin 'Altın Yıl'ı Olabilir! 
Sizce 2018'e başka ne gibi gelişmeler damgasını vuracak?