20 Ekim 2017 Cuma

Ders Saatleri Değişiyor!!

Öğrenme hızının arttığını (!) ve bu yüzden de her biri 40 dakika süren derslerin öğrencilere çok uzun geldiğini söyleyen bakan, öğrencileri çok heyecanlandırdı!
 
Dünyadaki gelişmiş ülkelerde ders saatleri giderek kısalırken ülkemizde bu konu yıllardır sadece tartışılmakla kalıyor.Ders Saatleri Milli Eğitim Bakanına da Uzun Geliyor! 
Son olarak müfredat değişikliği yapıldı, ondan önce de haftalık ders sayısı arttırıldı. Çok fazla talep olmasına rağmen ders süresi bir türlü kısaltılmadı ama bu sefer olabilir! Ders Saatleri Milli Eğitim Bakanına da Uzun Geliyor!
Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda bir çalışma yapıp ders sürelerini kısaltabilir. Bizzat Milli Eğitim Bakanı'nın yaptığı açıklama bile çok ümit verici. Ders süreleri kısalırsa, en fazla 20 dakika olarak ölçülen odaklanma sa göz önünde bulundurulacaktır.Ders Saatleri Milli Eğitim Bakanına da Uzun Geliyor!
Ne diyeyim, umarım ders süreleri kısalır da dolu dolu ama yeteri kadar ders işleriz. :)Ders Saatleri Milli Eğitim Bakanına da Uzun Geliyor! 
Siz ders sürelerinden memnun musunuz?
Peki ders süreleri kaç dakikaya düşürülmeli? 

15 Ekim 2017 Pazar

1 Milyon İnsan Mars'ta Yaşayacak!

Elon Musk, Mark Zuckerberg ile tartışmayı bir kenara bırakıp iddialı açıklamalar yapmaya devam etme kararı aldı!
Dünya'nın ömrünün kısaldığını ve bu yüzden insanların yaşamak için yeni gezegenler keşfetmesi gerektiğini düşünen Elon Musk, bu düşüncesinde ne kadar emin olduğunu kanıtlamak için uzay yolculuğu yapacak!  
 
Avustralya'daki Uluslararası Uzay Kongresi'nde konuşma yapan Musk, şirketi Spacex vasıtasıyla önce Mars'a 2 kargo gemisi yollamayı planladığını sonra da keşif için kendisinin gideceğini söyledi.  1 Milyon İnsan Mars'da Yaşayacak! 
Çok değil, sadece 5 yıl içinde ilk uçuşun gerçekleşeceğini de açıklamalarına ekledi. Yani 2022 yılında Elon Musk ve ekibi Mars'da keşif yapacak! 1 Milyon İnsan Mars'da Yaşayacak! 
Açıklamaları bununla da sınırlı kalmadı! Elon Musk'a göre, 100 yıl içinde tam 1 milyon insan Mars'da kurulacak olan şehirde yaşayacak! 1 Milyon İnsan Mars'da Yaşayacak! Elon Musk ve ekibi Mars şehir yapılanması projesini yayımladılar bile!
Sizce Mars'da yaşayabilmemiz mümkün mü?
Peki Mars'da yaşamak ister miydiniz? 

Robot ile Röportaj!

'Kalbi olan robot' olarak tanıtılan ve insan davranışlarını analiz edebilme özelliği olan robot... Sizi robot Pepper ile tanıştırayım. Burada olsaydı eminim size 'memnun oldum' derdi.Robot İle Röportaj!
İnsan davranışlarını algılayabilen ve yapay zekası sayesinde her an yeni bilgiler öğrenmeye açık olan robot Pepper, geleceğin nasıl olabileceği hakkında ufkumuzu genişletiyor. Robot Pepper gugün böyleyse gelecekte kim bilir nasıl olacak? Robot İle Röportaj! Robot Pepper'i belki de diğer robotlardan ayıran en büyük özellik insanlarla çok içli dışlı olması. İnsanlarla röportaj yapıyor, sohbet ediyor ve kendini geliştirmek için sürekli insanları izliyor!
Robot İle Röportaj! Yazımın başında da bahsettiğim gibi, robot Pepper'i ülkemizde gündeme getiren isim Cem Seymen oldu. Tokyo'ya giden Seymen, robotla röportaj yapmayı denedi. Ama Pepper'in Türkçeyi henüz bilmemesinden dolayı tam olarak anlaşamadılar. 'henüz' dedim çünkü Cem Seymen sayesinde Pepper Türkçe öğrenmek için kendini programladı!
Siz robotların bu kadar geliştirilmesini bekler miydiniz?
Peki yapay zekanın gelişimi insanları nasıl etkiler?