26 Haziran 2017 Pazartesi

WhatsApp'tan Bir Yenilik Daha!

Test aşamasındaki güncellemeyle birlikte listenizdeki kişilere bilgisayar veya telefonunuzdaki herhangi bir türdeki dosyaları gönderebileceksiniz.Elbette istediğiniz türde dosya paylaşım özelliğinin belirli kısıtları var.
Yani bir Google Drive veya Dropbox gibi özgürlük sunmayacak ancak neredeyse akıllı telefonu olan herkesin kullandığı platformda birçokları için farklı seviyelerde kolaylık sağlayacağı muhakkak. Ne var ki test aşamasındaki özellikteki kapasite sınırı 64 MB. Bu haliyle Dropbox veya WeTransfer gibi alternatifler karşısında bir şansı olmasa da kullanıcı sayısı ve ulaştığı bilgisayar kullanmayan kitle bakımından ilginç bir noktaya konumlanabilir.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

NASA Uzaylıların Varlığını Açıklamak Üzere!

Dünyanın en büyük hacker grubu Anonymous, NASA'nın  uzaylıların varlığını açıklamak üzere olduğunu düşündüklerini söyledi. Grubun yayımladığı son Youtube videosunda, "Uzay Bilim ve Teknoloji Enstitüsü"nün gerçekleştirdiği toplantısında, Bir NASA sözcüsü olan Profesör Thomas Zurbuchen şu ifadeleri kullandığı iddia edildi:
"Uygarlığımız evrende uzayıların varolduğunu kanıtlayacak delilleri bulmanın eşiğinde. Uzaylıların yaşadığını ispat etmeyi amaçlayan tüm farklı eylem ve hedefleri göz önüne aldığımızda, tarihin en büyük ve benzersiz keşfini yapmak üzereyiz."
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Kaynak: odatv.com

21 Haziran 2017 Çarşamba

Yollar Yeryüzünü 600.000 Parçaya Bölüyor!

Farklı ülkelerden bir grup bilim insanının yaptığı bir araştırmada yeryüzü üzerindeki yolların ekosisteme etkisi araştırıldı. Ancak buzlarla kaplı olan Antarktika ve üzerinde çok az yerleşim bulunan Grönland bu araştırmanın dışında bırakıldı. Araştırmacılar,yeryüzündeki kara alanların %80'inden yol geçmediğini ancak yol geçen kara alanlardaysa ekosistemin 600.000 parçaya bölündüğünü belirtiyor. 
Üstelik bu 600.000 parçanın büyük bir kısmı 1 kilometre kareden daha küçük bir alana sahipken,yalnızca çok küçük bir kısmı 100 kilometre kareden büyük bir alana sahip. En geniş yolsuz alanların Amazon'larda, Sibirya'da,Kanada'nın kuzeyinde ve Sahra Çölü'nde bulunduğu belirtiliyor. Araştırmacılar her geçen gün yeni yollar yapılmaya devam edildiğini,bu nedenle ekosistemin korunması için Dünya çapında bir strateji belirlenmesi gerektiğini söylüyor. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

4 Temmuz'da Dünya!

4 Temmuz 2017 Salı gününde Dünya, Güneş'e en uzak konumda olacak! Dünya'nın Güneş'in etrafındaki yörüngesi düzgün bir çember değildir. Yörüngenin şekli hafif basıktır. Bu nedenle Dünya Güneş'e yaklaşır ve Güneş'ten uzaklaşır. Bu yıl 4 Temmuz'da  yörüngenin Güneş'e en uzak noktasında olacağız. 
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Evrendeki Bilinen En Sıcak Ötegezegen!

Bilim insanları yeni bir ötegezegen (Güneş'in değil başka bir yıldızın çevresinde dolanan gezegen) keşfetti. KELT-9b adlı bu yeni gezegen Jüpiter gibi bir gaz devi. Ancak onun ilginç olan başka bir özelliği var. Yüzeyinin pek çok gezegenden hatta çoğu yıldızdan bile daha sıcak olması. Öyle ki KELT-9b'nin yüzeyi Güneş Sistemi'nde yer alan ve Güneş'e en yakın gezegen olan Merkür'ünkinden yaklaşık 7 kat daha sıcak.
Bilim insanları yeni gezegenin yüzeyinin bu denli sıcak olmasını yıldızına olan uzaklığının az olmasına bağlıyor. Bunda gezegenin çevresinde dolandığı KELT-9 adlı yıldızın sıcaklığının Güneş'inkinden yaklaşık iki kat daha fazla olmasının da payı var. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yeni Gezegenler Keşfetmek İçin Gönüllülerin Yardımı Bekleniyor!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA gökbilime ilgi duyan herkesi Güneş Sistemi'ndeki olası yeni gezegenleri keşfetmek için yardıma çağırıyor. NASA'ya ait uzay aracı WISE tarafından çekilen milyonlarca fotoğraf bulunuyor. Öyle ki bu kadar çok fotoğrafın incelenmesi için bilim insanlarının çok fazla kişiye ihtiyacı var.
Bu proje kapsamında internet sitesinde yayımlanan fotoğraflar,gönüllüler tarafından inceleniyor ve olası gökcisimleri işaretleniyor. Bugüne kadar 60.000'den fazla gönüllü fotoğrafları incelemiş ve yaklaşık 5 milyon gökcismi kategorize edilmiş.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

20 Haziran 2017 Salı

En İyi Korunmuş Zırhlı Dinozor!

2011 Mart ayında Kanada'da bir maden ocağında tesadüfen bir dinozor fosili bulunmuştu. Fosilbilimciler o tarihten bu yana dinozorun fosili üzerinde çalışıyorlardı. 110 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen bu dinozorun fosilinin parçaları birleştirildi ve Kanada'daki Royal Tyrrell Müzesi'nde sergilenmeye başlandı.
Araştırmacılar bu dinozor fosilinin bugüne kadar keşfedilen en iyi korunmuş zırhlı dinozor fosili olduğunu belirtiyor. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Bu Çam Ağaçları Neden Eğik?

ABD'de bulunan Kaliforniya Politeknik Eyalet Üniversitesi'nden bir grup araştırmacı beş farklı kıtadan toplam 256 Cook çamını inceledi.İncelemenin sonucunda Kuzey Yarıküre'deki çamların güneye, Güney Yarıküre'deki çamların ise kuzeye doğru eğik durduğunu gördüler. Ayrıca bu ağaçların her iki yarıkürede de ekvatordan uzaklaşıldıkça daha fazla eğildiği gözlemlendi. 
Aslında tüm bitkiler daha fazla ışık alabilmek için Güneş'e doğru yönelme eğilimindedir. Ancak çoğu bitki yerçekimini bir şekilde algılar ve dik durur. Araştırmacılar bu özelliğin Cook çamlarında bulunmadığını ve ince uzun yapıları sayesinde bu şekilde daha iyi güneş ışığı alabildiklerini belirtiyor.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? 

NASA'nın İlk Güneş Görevi!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA'ya ait Parker Solar Probe adlı uzay aracının Güneş atmosferini incelemek üzere 2018 yılında uzaya fırlatılması planlanıyor. 
Parker Uzay Aracı daha önce hiçbir uzay aracının kalmadığı kadar yüksek sıcaklığa ve radyasyona maruz kalacak. Uzay Aracının yapacağı incelemeler sayesinde Güneş hakkında detaylı bilgiler edinebileceğiz. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Yeni Bir Cam Kurbağa Türü Keşfedildi!

Cam kurbağaların en ilginç özellikleri karınlarının şeffaf olması. Öyle ki bazı iç organları ve vücutlarının içindeki işleyiş görülebiliyor.Geçtiğimiz günlerde Ekvador'daki Amazon Ormanları'nda yeni bir cam kurbağa türü keşfedildi. 
Bu yeni kurbağa türünün bugüne kadar keşfedilen cam kurbağalardan farklı olarak karın ve göğüs bölgesinin tamamı saydam. Bu sayede bu kurbağanın kalbi ve diğer iç organları dışarıdan rahatça görülebiliyor.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

18 Haziran 2017 Pazar

Facebook'a 130 Karakter Sınırı Geliyor!

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya devi Facebook'a güncelleme geliyor! Yeni gelecek olan güncellemede Twitter'dan alışkın olduğumuz 140 karakter sınırlamasını Facebook'ta 130 karakter limiti olarak göreceğiz. 
Geçtiğimiz aylarda yapılan güncelleme ile getirilen renkli arka plan paylaşım seçeneğine getirilecek olan 130 karakter limiti, daha düzgün ve daha ilgi çekici bir görünüm için düşünülmüş. Bugünlerde Facebook'a girişlerde sorun yaşanmasının sebebinin de bu güncellemeden kaynaklandığı söyleniyor.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? :))


14 Haziran 2017 Çarşamba

Uzayda Bir Ülke!

Rus bilim insanı Igor Ashurbeyli'nin projesi olan Asgardia ülkesinin oluşumunda Rus, Amerikalı ve Kanadalı bilim insanları da yer alıyor.
Bayrağı, marşı ve hatta anayasası bile hazır olan yeni uzay ülkesi için 18 ay içerisinde ilk uydu fırlatılacak. Diğer detayların 18 Haziran'da resmi olarak duyurulması planlanıyor.Uzayda Bir Ülke Kuruluyor!
'Uzay ülkesi' deyince akıllara hemen laboratuvarlar ve karışık sistemli uzay istasyonları gelse de Asgardia, bildiğimiz gibi bir gezegen olacak.Uzayda Bir Ülke Kuruluyor!
İnternet üzerinden vatandaşlık başvurularının yapıldığı yeni ülke için en çok başvurulardan biri hangi ülkeden gelse beğenirsiniz? Çin'den sonra en çok başvuru Türkiye'den geliyor. :) Şehir olarak sıralandığında ise en çok başvuru İstanbul'dan!Uzayda Bir Ülke Kuruluyor!Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?