29 Ekim 2016 Cumartesi

Yaşasın Cumhuriyet!

''Cumhuriyeti Biz Kurduk! Onu Yükseltecek ve Yaşatacak Olanlar Sizlersiniz!''

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız Kutlu Olsun! ''NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!''

28 Ekim 2016 Cuma

Telefonunuzu Şekerle Şarj Edin!

Teknoloji hızla gelişirken çabuk biten şarjlara bir çare bulanamamasından her zaman yakınırız.
  Geçtiğimiz dönemlerde bu olay için birçok nesne kullanıldı ancak pek bir etkisi olmadı. Virginia Tech'teki bilim insanları telefonlarımızın artık şekerle şarj edileceğini belirtti.
Telefonunuzu Şekerle Şarj Edin! 
Bataryaların içinde bulunan Lityum-iyon maddesinin çevreye zarar verdiğini belirten uzmanlar şekerin diğer maddelere göre doğaya daha az zarar verdiğinin de vurgusunu yaptı.
Telefonunuzu Şekerle Şarj Edin! 
Şeker bataryalar ile şarjın dayanma süresi de artmış olacak. Şekerin patlayıcı bir özelliği olmadığından gönül rahatlığı ile kullanabileceğiz. Pek inandırıcı gelmese de yaklaşık 3 yıl içinde şeker bataryalar telefon ve diğer elektronik aletler ile hayatımıza gireceği söyleniyor.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Lİ-Fİ!

Yakında internete yalnızca basit bir lamba kullanarak bağlanabilirsiniz! Nasıl mı? Li-Fİ sayesinde!
Şimdiye kadar kablosuz bağlantı için kullandığınız Wİ-Fİ sisteminden 100 kat daha hızlı bir sistem olan Lİ-Fİ Barcelona'da bir teknoloji fuarında tanıtılmış.
Wi-Fİ sisteminden oldukça farklı çalışan Lİ-Fİ; özel üretilmiş LED ampuller aracılığıyla çalışıyor. Yapılan testlerde saniyede 200 GB gibi inanılmaz hızlara ulaşan Lİ-Fİ'nin bir dezavantajı var.
Wi-fi'den 100 Kat Hızlı: Li-fi
Sinyallerini ışık ile aktardığı için ışığın görülebilmesi gerekiyor, Wİ-Fİ sinyali gibi duvarların içinden geçemiyor. Yani cihazınız ışığı görebilen bir yerde olması gerekiyor.
Siz Lİ-Fİ teknolojisini nasıl buldunuz? İnternete yalnızca bir lamba kullanarak bağlanmak nasıl fikir?

23 Ekim 2016 Pazar

Elektrik Üreten Kumaş!

Güney Koreli ve Avustralyalı bir grup araştırmacı,esneyip büküldükçe elektrik üreten bir kumaş geliştirdi. Bu kumaş mikroskobik boyuttaki birçok tabakadan oluşuyor. Bu kumaştan yapılmış giysiyi giyen kişi hareket ettikçe tabakaların arasında meydana gelen sürtünme sırasında elektrik oluşuyor.
Araştırmacılar kumaşın LED lambalar ve küçük LCD ekranlar gibi elektrikli cihazların çalışmasına yetecek kadar elektrik ürettiğini belirtiyor. 

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Dünya'nın Tek Siyah ''Flamingosu!''

KKTC'de (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde) geçen sene yapılan yıllık flamingo sayımı sırasında siyah bir flamingo görüntülenmişti. ''Ağrotur Tuz Gölü'ndeki'' bir sürünün içinde yer alan bu flamingonun arka tarafındaki bir tutam beyaz tüyü hariç tüm tüyleri siyah. 
Yapılan araştırmalarda bu flamingonun Dünya'daki tek siyah flamingo olduğu belirtiliyor. Bu flamingonun 2014 yılında İsrail'de görülen siyah flamingo olduğu düşünülüyor. Araştırmacılar flamingonun siyah olmasının nedeninin vücudunda ''Melanin'' adı verilen renk maddesinin fazla miktarda bulunması olduğunu düşünüyor.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Her Şey Elinde!

Iantha Naicker her gün 3-4 saatini hayvanları çizmeye ayırıyor. 3D çizimler yapmayı seven Naicker, bu çizimleri yaparken sadece ''akrilik boya ve beyaz jel kalem'' kullanıyor. İşte o 3D çizimler;
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde
Her Şey Elinde

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Çizimleri beğendiniz mi? :)

21 Ekim 2016 Cuma

Yumuşacık Bir Robot!

ABD'deki ''Harvard Üniversitesi'nden'' robotbilimciler, ilk kendi kendine hareket edebilen yumuşak robotunu geliştirdi. Yumuşak robotun hiç sert parçası yok. Bütün bölümleri yumuşak ve şekil değiştirebilen bir malzeme olan silikon jelden üretilmiş. 
Robotun içinde kablo yada pil yok,incecik borulardan oluşan özel bir işlemci var. Robot şimdilik yalnızca bacaklarını hareket ettirmeye programlanmış. Bunun için güç kaynağı olarak da sıvı bir yakıt kullanılıyor. Araştırmacılar gelecekte daha karmaşık özellikleri olan yumuşak robotların da kolaylıkla geliştirilebileceğini belirtiyor.
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Kaynak: Bilim Çocuk/ Ekim 2016

Dünya'nın En Küçük Makineleri! #2016NobelKimyaÖdülü

''Nobel'' Dünya'nın en önemli uluslararası ödüllerinden biri... Her yıl ''Fizik,Kimya,Tıp,Edebiyat'' gibi alanlarda başarılı olmuş ve çalışmalarıyla insanlığa önemli yararlar sağlamış kişilere veriliyor. Bu yıl ''Kimya'' alanındaki ''Nobel Ödülü'' ''nanoteknoloji'' alanındaki çalışmalarıyla tanınmış 3 biliminsanına verildi. 
 Jean-Pierre SAUVAGE , Sir J. Fraser STODDART, Bernard L. FERİNGA;
Son otuz yıldır bu alanda çalışıyorlar ve molekülleri kullanarak Dünya'nın en küçük makinelerini yapıyorlar. Bu makinelerin kalınlığı bir saç telinin binde biri kadar...

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? | Bilim Çocuk/ Ekim 2016

Venüs'te Yaşam!

Venüs'ün atmosferi çok büyük oranda karbondioksitten oluşuyor ve Dünya'nın atmosferinden ''doksan kat'' daha yoğun. Gezegende neredeyse hiç ''su buharı'' yok ve yüzeyindeki sıcaklıklar ''460 Derece'ye'' ulaşıyor. 
Ama araştırmacılara göre Venüs'te koşullar her zaman böyle değildi. Biliminsanları ''Venüs'ün'' yapısının bir zamanlar Dünya'nınkine çok benzediğini ancak Güneş'e çok daha yakın olması nedeniyle gezegenin yüzeyindeki suyun zaman içinde buharlaşıp uzaya kaçtığını düşünüyor.
Venüs'ün yörüngesinde dolanan bir uzay aracından elde edilen verilere göre,Venüs'te oluşumundan sonraki ''iki milyon yıl'' boyunca bir okyanus ve yaşam için uygun sıcaklıklar vardı.

Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? | Kaynak: Bilim Çocuk/ Ekim 2016

16 Ekim 2016 Pazar

Ünlü Kedi ''Ura''!

Bu kedinin Japonya'da 24 bin kişinin üzerinde bir hayran kitlesi var. Kedinin ismi Ura ve 17 yaşında. Herkes onu sevimliliği ve tatlılığıyla tanıyor. Ura sahibinin söylediğine göre yavaş ve sakin bir kedi.
Ünlü Kedi Ura
Ünlü Kedi Ura
Ünlü Kedi Ura
Ünlü Kedi Ura
Ünlü Kedi Ura
Ünlü Kedi Ura
Ünlü Kedi Ura
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

15 Ekim 2016 Cumartesi

Dijital Kolye!

Teknoloji her alanda olduğu gibi giyim alanında da etkisini göstermeye devam ediyor. Giyilebilir teknoloji kulvarına yakın zaman içinde ülkemizden de bir tasarım ekibi dahil oldu.
Güney Kore tarafından kurulan Bisou, dünyanın ilk kişiselleştirilebilen dijital kolyesini tasarladı.
Türk Yapımı Dijital Kolye
3 rengi bulunan Bisou'nun en önemli özelliği, Bluetooth yoluyla yüzeyine istenilen tasarım ya da hareketli GIF yansıtılabiliyor. Yani kolyeniz durağan olmak zorunda değil!
Türk Yapımı Dijital Kolye 
İsterseniz arkasındaki mıknatıs yardımıyla dolabınıza ya da bilgisayarınıza tutturabildiğiniz kolyelerin, yakın tarihte internet üzerinden fonlanarak piyasaya çıkması bekleniyor.
  
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

İdol Bebekler!

Bu bebeklerin her biri birer pop idolü! 
İdol Bebekler 
İtalyan tasarımcı Dito Von Tease tarafından hazırlanan "Idollz" (İdol Bebekler), görenleri gülümsetiyor.
 İdol Bebekler 
Tamamen bilgisayar ortamında tasarlanan bebeklerin her biri, dünyaca ünlü bir pop idolünü temsil ediyor.
İdol Bebekler 
İngilizce "idol" ve oyuncak bebek anlamına gelen "doll" kelimelerinin birleşimiyle oluşmuş ''Idollz'' maalesef fiziksel olarak satılan bir ürün değil. Ama o kadar sevimliler ki bu gidişle tasarımcı bu bebekleri üretmek zorunda kalabilir :)
İdol Bebekler 
 İdol Bebekler
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz?

Oyuncak Arabalara Kamera Taktılar!

Değişik teknoloji ürünlerinin çıkması hayatımızı kolaylaştırırken farklı eğlence alanları yaratmamıza da olanak sağlıyor.

Youtube'de ''5MadMovieMakers'' kanalını yapan gençler, oyuncak arabalar ile öyle işlere imza atıyorlar ki ağzınız açık kalır.
Önce bu minik arabaların ilerleyebilecekleri parkurlar oluşturuyorlar ve arabaların üzerine taktıkları aksiyon kameraları ile de tüm yolculuğu kaydediyorlar. Ortaya adeta bir ''Hollywood''  filminden fırlamış gibi görünen videolar çıkıyor!
Oyuncak Arabalara Kamera Taktılar
Mesela burada farklı parkurlarda akrobatik hareket sergileyen arabaları görebilirsiniz.
Bir evin bahçesinden başlayıp hiç beklemediğiniz yerlere giden bu uzun mu uzun parkuru da izlemenizi tavsiye ediyoruz. Gerçekten çok uğraşılmış gibi görünüyor.
 
Siz bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? 

8 Ekim 2016 Cumartesi

En Çok Tercih Edilen Meslek!

En çok tercih edilen meslekleri sizler için hazırladık. İşte en çok tercih edilen 10 meslek;

Doktorluk;
İnsanlara yardım etme isteği bu mesleğin seçilmesindeki en büyük etkenlerden biri. Bunun yanında doktorlara duyulan saygı ve sevgide bu mesleğe yönelimi arttırıyor. 
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Bilgisayar Programcılığı;
Bilgisayarı tüm insanlar kullanıyor fakat bilgisayarı anlamak ve onu tanımak bilgisayar programcısının işi. Mesleğe giriş aşaması ne kadar zorlu olsa da, istenilen bir şey için ‘zor’ bir engel değildir.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Öğretmenlik;
Öğretmenlik çocukları seven biri için vazgeçilmez bir meslek. Gelecek nesillere faydalı olabilme isteği, bilgilerini insanlarla paylaşma isteği bu mesleği seçmek için geçerli nedenler.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Gazetecilik;
Bu meslek bir nevi öğretmenlikte sayılabilir. Elbette ki iki meslek arasındaki fark çok fazla lakin amaçları insanları bilgilendirmek ve bilinçlendirmek. Meraklı, araştırmacı bir yapınız varsa ve bilgilerinizi insanlarla paylaşmak istiyorsanız gazetecilik vazgeçilmez bir meslek.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Psikolog;
İnsanlara yardım etmek için başka bir meslek daha. İnsanların dertlerine derman olabileceğinize, onların sıkıntılarını çözebileceğinize güveniyorsanız bu mesleği seçebilirsiniz.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Oyunculuk-Tiyatroculuk;
Oyunculuk veya tiyatroculuk yapan insanların genelde ünlü isimler olması, çocukların bu mesleğe yönelimini büyük oranda etkiliyor. Birçok farklı karaktere bürünen oyuncuların amacı toplumu eğlendirirken, bilgilendirmek.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Futbolculuk;
Erkek çocukların ve benim gibi kızların vazgeçilmezi futbol. Bu meslekte top oynama yeteneğiniz önemli derecede yer tutuyor. Birçok erkek çocuk futbolcu olmak istiyor. Bunun nedenlerinden biri futbolun zevkli bir spor olması, diğeri de bu meslekle gelen ün.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Şarkıcılık;
Sesine güveniyor musun? Bu meslek tam sana göre. Neredeyse herkesin hayalidir şarkıcı olmak. Fakat bunu için iyi bir sese ve kimi zaman yaratıcılığa ihtiyaç vardır. Hayran olduğumuz kişilerin yerinde olma isteği bu mesleğe olan eğilimi arttırıyor.
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Avukatlık;
Hakkını savunabilen ve bununla birlikte başkalarının haklarını da savunabilen her insanın tercih edebileceği bir meslek avukatlık. Adaletin yerini bulması insanlara keyif veriyor ki avukatlık mesleği en çok tercih edilen meslekler arasında. Benim de tercihim avukatlık. :)
 Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
Pilotluk;
Yine erkek çocuklarının çokça tercih ettiği ve istediği bir meslek pilotluk. Pilotluğun tercih nedeni uçma isteği, çevreden duyulan ilgi ve özgürlük hissi. Pilot üniformasının kattığı karizmadan bahsetmiyorum bile. 
Büyüyünce ne olmak istiyorsun?
 
Siz gelecekte hangi mesleğe sahip olmak istiyorsunuz?