29 Mayıs 2016 Pazar

Rusya,Mars'a Maymun Gönderiyor!

Rusya Bilimler Akademisi Mars’a maymun göndermek için çalışmalara başlamış. İki yıl içinde gönderilecek olan dört makak maymunu günde 3 saat olmak üzere iki yıl boyunca özel bir eğitime tabii tutulacaklar.
Rusya Mars’a Maymun Gönderiyor
 
Bu eğitim sürecinde maymunların joystick kullanma, komut dinleme gibi becerileri geliştirilecek. Yapılan açıklamaya göre eğitim sonunda maymunlar, 600 günlük uzay macerasına dayanabilecek güçte olacaklarmış.
Rusya Mars’a Maymun Gönderiyor
 
Bu haber hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce bu yolculukla birlikte Mars hakkında daha fazla bilgi edinebilir miyiz?

27 Mayıs 2016 Cuma

WhatsApp Tuzağına Dikkat!

Dünyaca ünlü mesajlaşma programı WhatsApp, dolandırıcıların da son dönemdeki gözdesi.  
Whatsapp Tuzağına Dikkat! 
Eğer WhatsApp kullanıyorsanız ve telefonunuza WhatsApp'ın Gold versiyonuna geçiş yapabileceğinizi söyleyen bir mesaj gelirse aman dikkat! Dolandırıcıların attığı sahte olan bu mesajdaki bağlantılara tıklarsanız, kişisel bilgileriniz kötü niyetli kişilerin eline geçebilir.
 
Whatsapp Tuzağına Dikkat!

Ara ara bu tarz mesajlar göndererek kandırabildikleri kişilerin kredi kartı bilgilerine kadar ele geçiren dolandırıcıların bu tuzağına düşmeyin. WhatsApp kullanıyorsanız, bilmediğiniz kişilerden gelen mesajları açmayın. Mesajlardaki bağlantılara tıklamayın.

Siz Whatsapp kullanıyor musunuz? 

Mermer Pastacıklar! :)

Rusyalı bir pastacı olan Olga Noskova'nın muhteşem pastalarını görmelisiniz! 
Mermer Pastalar

"Aynalı Mermer Pasta" olarak tanımladığı pastalarını Instagram üzerinden takipçileriyle paylaşan Noskova'nın 300 binin üzerinde takipçisi var. 
Mermer Pastalar
  
Pastanın üzerinde yetenekli pastacının yansımasını bile görebilirsiniz. Ben bu kadar güzel pasta görsem yemek yerine vitrine koyup sergilemek isterim. 
Mermer Pastalar
Siz bu pastaları nasıl buldunuz?

Dünya ''Süt'' Günü!

Bugün 21 Mayıs Dünya Süt Günü! 
Bugün Dünya Süt Günü!

Uluslararası Sütçülük Federasyonu tarafından 1956 yılında alınan kararla 21 Mayıs Dünya ''Süt'' Günü olarak kabul edilmiştir.
Bugün Dünya Süt Günü!

Dünya Süt Günümüz Kutlu Olsun!

Günde 2 bardak süt içmeyi unutmayın!

20 Mayıs 2016 Cuma

Tetris Sinema Filmi Oluyor!

Bir bilgisayar oyununun ekranlara taşınması fikri size ne kadar ilginç geliyor? Açıkçası beni çok şaşırttı. Tetris oyunu ile bunun ilkini yaşayacağız.  
 
Çin – ABD ortaklığıyla kurulan Threshold Global Studios Tetris oyununu sinema formatına getirmeye hazırlanıyor. Film stüdyosu elbette siyah fonda birtakım geometrik şekillerin aşağı kaydığı bir film yapmayacak ama nasl bir şey çıkacağı ise merak konusu...
Tetris Sinema Filmi Oluyor! 
Deadline‘a konuşan film yapımcılarından Larry Kasanoff, Tetris filminin “Bambaşka bir evrende geçecek bir bilim kurgu üçlemesi” olacağını belirtiyor. Bunun dışında filmin içeriğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmış değil.
 
Siz Tetris oyununun film formatı hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Şarj Tükenmesine Son!

Birçok insan telefon şarjlarının çabucak bitmesinden şikayetçidir. Artık bu dert ortadan kalkıyor. Teknolojinin gelişmesiyle daha yüksek işlemci ve daha yüksek performansı olan akıllı telefonlar üretiliyor. Bu durum ise telefon şarjlarının daha çabuk bitmesine neden oluyor.
Şarj tükenmesine son
 
Büyük bir destek almış!
Intelligent Energy firması yakıt hücresi teknolojisini kullanarak akıllı telefonlardaki şarj kapasitesini 1 haftaya kadar uzatmayı amaçlıyor. Yapılan haberlere göre ismi açıklanmayan bir teknoloji firması, Intelligent Energy firmasına bu konu hakkında 7.6 milyon dolarlık bir destekte bulunmuş. Yetkililerin yaptığı açıklamaya göre bu teknoloji, mobil cihazlarda yaşanan pil ömrü problemini kökten çözecek.

Bu sorun sizin canınızı sıkıyor mu? Bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

İyi ki Doğdun!

Her şey 97 yıl önce başladı... 19 Mayıs 1919'da... O günden bu güne yıllar geçti. 

Hepimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı kutlarım. :)

Bugün aynı zamanda bayram değil, ATA'mızın da nufüs kağıdında yazan doğum günü!

İyi ki doğdun,iyi ki varsın ATAM. ♥

Her zaman ''ATATÜRKÇÜ'' olmanız dileğiyle...


Siz 19 Mayıs'ta ANITKABİR'E gittiniz mi?

14 Mayıs 2016 Cumartesi

Süper Mario Minecraft'a Geliyor!

Geçtiğimiz yılın sonunda Wii U için indirmeye sunulan Minecraft’a yeni bir içerik paketi geliyor.
 
Nintendo tarafından yapılan açıklamaya göre Süper Mario temalı içerik paketi Minecraft için indirmeye sunulmaya hazırlanıyor.

17 Mayıs’ta oyun severlerle buluşmaya hazırlanan yeni içerik paketinde yeni dokular, Luigi, Bowser ve Koopalings dahil olmak üzere 40 farklı karakter görünümü ve 15 adet Süper Mario 64 müziği yer alıyor. 

Süper Mario temalı yapı taşları ve diğer Mario temalı öğelerle oyun severlere eğlenceli dakikalar yaşatacak eklenti paketi ücretsiz olarak indirmeye sunulacak. Minecraft’ın Süper Mario temalı perakende versiyonu ise 17 Haziran’da yaklaşık 30 dolardan satışa sunulacak.
 
Siz Süper Mario'lu Minecraft'ı merak ediyor musunuz? 

3D Yazıcı İle Ayakkabı Üretmek!

'Zante Generate' adı verilen bu sınırlı üretim ayakkabılar, sanayi robotu olarak bilinen ve dijital yöntemlerle katı objeler üreten üç boyutlu yazıcıdan çıkıyor.
 3D Yazıcı ile Ayakkabı Üretildi! 
 
Bugüne kadar birçok eşya 3D yardımıyla üretildi ancak ayakkabıyı daha önce duymamıştık. Bu yönteme 'seçkili lazerli sinterleme' deniyor.
3D Yazıcı ile Ayakkabı Üretildi!

Daha sonra lazerle yüzeyin üstünden geçiliyor ve bölge eriyerek sonunda ara katmana dönüşüyor. Bu süreç, parça aşağıdan yukarıya her bir katmanla beraber eriyinceye kadar defalarca tekrarlanıyor. 
 
Siz bu teknoloji harikası hakkında ne düşünüyorsunuz?

13 Mayıs 2016 Cuma

Adele'den Hayranlarına Kötü Haber!

2015 yılında çıkardığı Hello klibiyle adından sıkça söz ettiren ve hemen ardından dünya turnesine çıkan Adele'in, turne bittikten sonra müziğe 5 yıl ara vereceği söyleniyor.
Adele'den Hayranlarına Kötü Haber 
Oğlu Angelo ile yeterince vakit geçirmek için böyle bir karar aldığı da söylentiler arasında yer alıyor.

Siz Adele'in şarkılarını beğeniyor musunuz?

Instagram Logo'sunu Değiştirdi!

 Popüler fotoğraf paylaşım sitesi Instagram yeni logosuyla karşımızda. Oldukça ilginç bir tasarımla yeni logosunu kullanıcılara sunan Instagram, uygulamaya bağlı bütün hesapların da logosunu değiştirdi.
Instagram eski uygulama ikonundan esinlenerek oluşturduğu yeni logo, daha çok yönlü bir kamerayı temsil edecek şekilde değiştirildi. 

Siz Instagram'ın yeni logosunu nasıl buldunuz? 

WhatsApp Bilgisayarlar'da!

Telefonlardaki en popüler programlardan biri olan WhatsApp bilgisayara geldi! 

WhatsApp, Windows ve Mac versiyonlarının artık indirilebilir olduğunu duyurdu. 
Aynı telefonumuzda kullandığımız gibi bilgisayarlarımızda da,
kullanabileceğimiz WhatsApp uygulamasını whatsapp.com adresinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
Whatsapp Bilgisayara Geldi! 
Daha önce de programın tarayıcı içinde çalışan WhatsappWeb versiyonunu duyuran şirketin bu duyurusu da kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanıyor. Sıklıkla güncellenen Whatsapp'a önümüzdeki zamanlarda ne gibi yeniliklerin geleceği de merak konusu.

Siz WhatsApp kullanıyor musunuz?

8 Mayıs 2016 Pazar

Anneler Günü Kutlu Olsun!

Bugün hepinizin de bildiği gibi ''Anneler Günü''. Kimimiz hediye aldık kimimiz annemize sürpriz kahvaltı hazırladık. 

Annelerimiz bizler için en değerli varlıktır. Bize kızarlar,gerektiğinde kulağımızı çekerler ama bize hiç bir zaman kıyamazlar...
Her anne gibi benim annemde böyledir. Beni gitarda,derslerimde,yüzmede her şeyde destekleyen anneme çok şey borçluyum. Teşekkürler Anne^^. 
Bütün Annelerin ''Anneler Günü'' nü kutlarım.
Siz annenize ''Anneler Günü'' nedeniyle neler hazırladınız?

Anneler Günü Doodle'si!

Bugün ''Anneler Günü''. Annelerimizin günü olan bugünde ''Google Amca'' annelerimizi unutmadı. Anneler Günü'ne özel Doodle hazırladı.

 Ben ^^Doodle'yi^^ çok beğendim. Peki siz beğendiniz mi?

6 Mayıs 2016 Cuma

Yüzen Ev Tasarlandı!

Kimisi deniz görmeden yaşayamaz; sakinlik onlara gelen en iyi şeydir. Bunu düşünen bir mimar Yüzen Ev'i tasarladı.
Yüzen Ev Tasarlandı! 
Suda bir platformun üzerine kurulan evin 2 yatak odası, 2 banyosu, 1 oturma odası, barı olan bir mutfağı ve manzaralı bir terası bulunuyor.
Yüzen Ev Tasarlandı!
Ayrıca, yerden tavana kadar uzanan camları evin her köşesinden manzara izleme olanağı sunuyor. 
Yüzen Ev Tasarlandı! 
Evi özgürlük ve doğayı sevenler için tasarladım” diyen Malcew, evin taşınabilir olduğunu, dolayısıyla istenilen yere demir atabileceğini söyledi. 
Yüzen Ev Tasarlandı!
Yüzen Ev Tasarlandı! 
Siz de böyle bir evde yaşamak istemez miydiniz?  

10 Yaşında 10 Bin Dolar Kazanmak!

Özel bilgilerimizin kayıtlı olduğu internet siteleri, güvenliğe de oldukça önem vermek zorunda. En ufak bir açık yüzünden binlerce kullanıcı mağdur olabilir, bu yüzden şirketler eskisinden daha dikkatli.
                    10 Yaşında 10 Bin Dolar Kazandı!

Yine de en büyük sitelerde bile güvenlik açıklarına rastlanabiliyor. Bunun en güncel örneği ise geçtiğimiz günlerde Instagram'da yaşandı. 10 yaşındaki Jani isimli bir kullanıcı, Instagram'da bulduğu açık sayesinde istediği mesajı silebildiğini fark etmiş.
                  10 Yaşında 10 Bin Dolar Kazandı!
 
"İstesem herkesi ortadan kaldırabilirim, Justin Bieber'ı bile" şeklinde gülümseten bir açıklama da yapan Jani, Instagram'ın sahibi olan Facebook'un test için attığı bir mesajı silerek bu söylediğini kanıtlamış. Açığı hemen kapatan yetkililer Jani'ye ise 10 bin dolar para ödülü vermiş. Böylece Jani, bir açık bularak para ödülü alan en genç kullanıcı ünvanını da kazanmış oluyor.
 
Siz Instagram kullanıyor musunuz? İnternetteki bilgilerinizin güvenliği hakkında ne düşünüyorsunuz? 

Bisiklet Tutkunlarına Güzel Haber!

San Francisco merkezli mimarlık stüdyosu Gensler, Londra'nın artan nüfusuna karşı müstakbel sorunlarla karşılaşmaması için alternatif bir ulaşım yöntemi geliştirdi.
Bisiklet Tutkunlarına Güzel Haber! 
 
Londra'nın yer altında yıllardır yer alan ve artık eskidiği, atıl kaldığı veya kullanım dışı olduğu için terk edilen metro tünellerini yeniden kullanıma açmayı planlıyor.  
Bisiklet Tutkunlarına Güzel Haber!

Şubat 2015'te kamuoyuyla paylaştıkları proje, Londra için birçok açıdan çevre dostu, sürdürülebilir ve sağlıklı faktörler içeriyor. Şimdilik bu projeye uzaktan bakıyor olsak da bir gün bizim ülkemizde de böyle yararlı projelere imza atılacağına inanıyorum, çünkü bisiklete binmeyi seviyoruz! :)
 
Siz bu projeyi beğendiniz mi?