26 Eylül 2015 Cumartesi

Bunu Yapmak Kimin Aklına Gelirdi?

Doğanın sesinin duyulmasını isteyen Estonyalı bir grup iç mimarlık öğrencisi, ormanın derinliklerine kurdukları devasa megafonlar ile doğanın sesini doğaseverlere sunuyor.
Doğanın sesinin duyulmasını isteyen Estonyalı bir grup iç mimarlık öğrencisi, 
ormanın derinliklerine kurdukları devasa megafonlar ile doğanın sesini
 doğa severlere sunuyor.

23 Eylül 2015 Çarşamba

Kurban Bayramı'nız Mübarek Olsun.!

CANLARR.!

Hepinizin Kurban Bayramı'nın Mübarek Geçmesi Dileğiyle...
İyi Bayramlar...! ♥ 

16 Eylül 2015 Çarşamba

Saftirik Greg'in Günlüğü

Geçen film kanalında bir filme rastladım. 
Meğerse bu film,benim kitaplarına deli olduğum Saftirik Greg'in Günlüğünden 
Uyarlanan Bir Filmmiş.

Ama Bu Haksızlık..!! Hemde...

Hadi filmi tanıyalım.


Greg isimli bir ortaokul öğrencisinin eğlenceli maceralarını Greg’in dilinden ve illüstrasyonlarla anlatan ‘Diary Of A Wimpy Kid / Saftirik’ serisinden sinemaya uyarlanan ‘Saftirik Greg’in Günlüğü’ kitaplarda da olduğu gibi Greg’in hayatıyla illüstrasyonları birleştirerek hem çocuklara hem de büyük yaştaki izleyicilere hitap ediyor.Greg Heffley için ortaokul dünyadaki en gereksiz fikirdir. Yüzlerce sosyal mayınla döşenmiş, etrafını moronların-yetmezmiş gibi garip kızların, kabadayı tiplerin, öğlen arası kafeterya sürgünlerinin kapladığı bir yerdir. Bu sonu gelmez ‘işkence’lerden sıyrılmak, farkedilebilmek ve hakettiğini düşündüğü statüyü kazanmak için Greg bir sürü plan düzenler ki bu planların hepside tabii ki de ters gider. O da çareyi tüm bunları bir parça kağıda, bir günlüğe yazmakta bulur – “bu bir günlük değil, bir anı defteridir!" Greg yazdıklarına daha az kızsal bir isim vermekte ısrarcıdır ve düşüncelerini, ailesiyle yaşadıklarını, sıkıntılarını ve özendiği ‘okul bahçesi başarıları’nı yazar. "Bir gün ünlü olduğumda," diye  yazar  Greg, "bütün gün insanların aptalca sorularını yanıtlamaktan daha iyi işlerim olacak.” Ve Saftirik’in günlüğü işte böyle başlar.

Bana kalsa hemen izleyin...!!!

15 Eylül 2015 Salı

Dünya'dan Işık Festivalleri

Farklı ülkelerde düzenlenen pek çok ışık festivali var. 
Haydi bunları inceleyelim...! :)
Sidney Opera Binası


Berlin Kadetrali


Kobe Işık Festivali


İstekler için yorumlar yeter galiba. :)


Aydın'da 3500 Yıllık Fırın Bulundu

Aydın’ın Çine ilçesinde devam eden Tepecik Höyüğü arkeolojik kazılarında, M.Ö. 1350 yıllarına tarihlendirilen fırın ve üretime dayalı bir yapı kompleks gün ışığına çıkarıldı.
Kazı Başkanı ve Ankara Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevinç Günel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmişi, yaklaşık M.Ö. 6 binli yıllardaki bakır taş çağına uzanan Tepecik Höyüğü’nde tunç çağları sonuna kadar yerleşim görüldüğünü belirtti.
Kazılarda, Menderes Nehri ve güneyinde antik çağlar öncesine ilişkin arkeolojik verilere ulaşıldığını ifade eden Günel, kazılar sonucu ulaşılan bulguların o döneme ilişkin yeni bilgileri de ortaya koyduğuna işaret etti. Bu yılki kazılarda, M.Ö. 2 bin yerleşmesine ait işlik olarak kullanım gören yapı ve fırın kompleksinin açığa çıkarıldığını ifade eden Günel, fırın yapısının MÖ 1350 yıllarda kullanım gördüğünün tahmin edildiğini dile getirdi.
Fırının bulunduğu alanda yanmış buğday taneleri ve silo işlevi gören küplerin de tespit edildiğini dile getiren Prof. Günel, şunları kaydetti: “2015 yılı kazı çalışmalarımızda, Geç Tunç Çağı’na tarihlenen ve kulelerle desteklenmiş güçlü surla çevrili yerleşmede, ekonomik anlamda belirli bir sistemin uygulandığını gösteren kanıtlara rastlandı. Kazılarda fırının yanı sıra oldukça iyi korunmuş küpler ve kaplar, kente ait ürünlerin depolandığına ve silo olarak kullanım gören bir yapılaşmanın varlığına işaret etmiştir. Ayrıca o döneme ait bir arada bulunan yanmış buğday taneleri de tespit edildi. Önümüzdeki günlerde buğday taneleriyle ilgili analiz çalışmaları, daha detaylı bilgilere ulaşmamızı sağlayacaktır.”
Ekonomik ve sosyal yapıya dair ipuçları
Prof. Dr. Günel, fırın kalıntılarının, Anadolu’da köylerdeki geleneksel pişirme fırınlarının erken örnekleri olduğunu ve bu geleneğin günümüze taşındığını belirtti. “Model olarak tıpatıp aynı değil ancak ocak ve fırın geleneği erken dönemlerden itibaren gelişerek günümüzdeki köylerdeki yapıya kavuşmuş” diyen Günel, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Fırın, iri küpler ve yanmış buğday tanelerinin bulunduğu bu alan, Tepecik’in üretime dayalı, gelişmiş bir yerleşim yapısına sahip olduğunu gösteriyor. Tepecik’te Kalkolitik Çağ’dan itibaren tarım ve hayvancılığa dayalı yaşam, Tunç Çağları’nda daha organize olmuş bir sistemle ve üretime yönelik depo alanlarının yer aldığı bir yapılaşma ile takip edilmiş.”
Prof. Dr. Günel, Tepecik’te 11 yıldır sürdürdükleri kazı çalışmalarını önümüzdeki yıllarda genişleyerek sürdüreceklerini ve yerleşime ait kültür tarihini aydınlatmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

10 Eylül 2015 Perşembe

Video İstekleriniz!

Arkadaşlar boş bulduğum zamanlar da video yapıyorum.

İstekleriniz Varsa Alta Lütfen Yorum Bırakın.

Teşekkürler. İyi Günler!


Eğlenceli Bir Film ''Çılgın Hırsız 2''

Herkese Merhabalar Arkadaşlar.!
Bugün çocuklar için izlenebilinecek komik bir film araştırmaya karar verdim.
 Aklıma hemen Minyonlar ve Çılgın Hırsız geldi.

Bende Dünya'nın en komik yardımcıları Minyonlar ve
Çılgın Hırsız'ın Dünya'yı kurtarma çabalarını konu alan
 ''ÇILGIN HIRSIZ 2'' filmini uygun buldum.

Haydi inceleyelim.

Çılgın Hırsız 2Çılgın Hırsız filminin devam filmi olan 
 2013 ABD yapımı, Illumination Entertainment ve Universal Pictures
tarafından üretilen 3D bilgisayar-animasyon komedi filmidir.

Konusu; Önceki filmde bir süper kötü olan Gru, 
artık kötülüğü ve suç işlemeyi bırakmıştır.
 Kendisine yeni bir hayat yolu çizen Gru, evlatlık edindiği kızları Edith, Margo ve Agnes ile sakin ve sade bir hayat yaşamaya başlar. 
Fakat Gru'yu Anti-Villain League isimli gizli bir örgüt,
 meydana gelen olay ile ilgili olarak araştırma yapması için anlaşmak istemektedir.
 Gru bu anlaşmayı kabul eder ve çünkü süper kötü
 hayatını bırakarak artık iyi işler yapmaya başlamıştır. 
Bu anlaşma ile birlikte dünyayı kötülerden korumak
 ve kurtarmak için Lucy ile birlikte çalışır. 
Ayrıca Minyonlar da Gru'ya yardım etmektedirler.

İşte hafta sonunu geçirmeniz için iyi bir fırsat...

 -Not- 
Bu filmi Digitürk üyeleri indirmeden Moviemax Family kanalından;
Pazar Günü- Saat: 20.00'da izleyebilir.

Başka bir filmde görüşmek üzere.


En Eğlenceli Beslenme Çantası Menüleri

Oynat "Beslenme çantası babası" olarak ünlenen Beau Coffron'un çocuklar için hazırladığı birbirinden ilginç beslenme çantası menüleri çocukların okuldayken de eğlenerek yemek yemesini sağlıyor. Siz de bu menülerden ilham alarak çocuğunuzun kolayca yemek yemesini sağlayabilirsiniz

Tırnaklarda Ombre Etkisi

Ombre modası saçlardan sonra tırnakları da etkisi altına aldı. Klasik renklerden sıkılanlar, tırnaklarında renk renk gökkuşağı etkisi yaratmak isteyenler için ombre tırnakları yapmak çok kolay. İşte henüz denemeyenler için ombre tırnak yapımı...


İhtiyacımız olan bir adet tırnak koruyucu görevini yapan base coat, baz rengi için tercih edeceğiniz bir oje(beyaz, sarı, pembe dilediğiniz herhangi bir renk olabilir), renk geçişleri için kullanacağınız 2 farklı renk oje, tırnak cilası, sünger.

1.Seçtiğiniz baz rengi ojeyi iki kat olarak tırnağınıza uyguladıktan sonra, süngere geçiş renklerini sırayla yanyana sürüyorsunuz. Ardından süngeri kuruyan baz ojenin üzerine hafif dokunuşlarla baskı yapar gibi uyguluyorsunuz. İlk seferde istenilen görüntüyü vermediği için bu işlemi istediğiniz tonu yakalayana kadar uygulayabilirsiniz.


İşte bu kadar basit. 

7 Eylül 2015 Pazartesi

Mutluluğun Yolu

Mutluluğun yolu hayatla barışık olmaktan geçiyor. Bunu keşfedeli yıllar oluyor ama deneyin faydasını göreceksiniz. Yaşadığımız toplumda hemen her gün değişik olaylarla ve değişik insanlarla karşılaşıyoruz ve bunların bir kısmı bizi üzüyor.İşte bundan kurtulmanın yolu etrafımızdaki her şeye olumlu bakabilmek. Tıpkı bir Pollyanna gibi. Kendinize;

Ben Kimim?
Nelerden Hoşlanırım?
Ne İstiyorum?
Beni Neler Üzer?

Gibi sorular sorabilirsiniz. Böylece kendinizi çok iyi tanıyıp istediğiniz mutluluğu yakalayacaksınız.

Aslında çok ta uzakta değildir mutluluk. Bazen size gülerek bakan çocukta, bazen parkta gördüğünüz yeni açan ağaçların çiçeğinde,bazen de size uzanan bir dost elindedir mutluluk.


Haydi ne duruyorsunuz? Yol yakınken,fırsatlar ayağınıza gelmişken bunları değerlendirin ve mutlu olun.!

2 Eylül 2015 Çarşamba

Tüm Dünya'ya Flaş Uyarı!

Dünya Meteoroloji Örgütü, Mart ayında başlayan El Nino doğa olayının, 2015 yılının son yarısında etkisini giderek artırabileceğini ve son 50 yılın en güçlülerinden biri olabileceğini bildirdi.

Tüm dünyaya flaş uyarı

Örgütten yapılan açıklamada, bu küresel okyanus ve atmosfer olayının tropik Pasifik Okyanusu'nda şu an mevcut olduğu ve bu yılın sonuna doğru etkisini giderek artabileceği ifade edildi.
Pasifik Okyanusu'nda deniz yüzeyi sıcaklığının ortalamanın 2 derece üzerine çıkabileceği belirtilen açıklamada, 2015 yılının son yarısında etkisini giderek artırması öngörülen El Nino'nun, son 50 yılın en güçlülerinden olabileceğine işaret edildi.

El Nino, yarattığı ısıtıcı etki nedeniyle kasırgalara, şiddetli yağışlara, taşkınlara, kuraklıklara, yangınlara ve tarımsal ürün kayıplarına yol açıyor, bütün bunların sonucu olarak da salgın hastalıklar artıyor ve çok sayıda kişi ölüyor.